Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal, geçtiğimiz gün AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak’ın “CHP’nin HDP’den farkı yok” açıklamasına tepki geldi.

CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal, terör olaylarının arttığı bu dönemlerde herkesin özellikle de iktidarın daha sakin olması gerektiğini belirterek, yapılan açıklamanın kasıtlı ve kışkırtıcı bir söylem olduğunu belirtti.

Bu çalkantılı dönemde iktidar kanadından toplumu kutuplaştırıcı beyanatların ardı ardına geldiğini ifade eden Kemal; “ 3 Şubat 2016 günü yerel basında okuduğum ilk yazı AKP Ordu Milletvekili Oktay Çanak’ın belli ki birilerinden öğrendiği ‘CHP’nin HDP’den farkı yok’ yazısı oldu.  Bu yazı kasıtlı ve kışkırtma amaçlı bir yazıdır. Algı yaratma ve ülkenin içinde bulunduğu çıkmaz durumu saklama amaçlıdır. Bunu yapabilirler ama hiç kimse bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda görev almış ve 93 yıldır dimdik ayakta duran Cumhuriyet Halk Partisi’ne dil uzatacak hakka sahip olmadığı gibi yeteneğe de sahip değildir. Buradan Sayın Çanak’a bir daha sormak isterim; açılım diye başlayıp çözüm süreci diye halkın önüne sürdüğünüz tavizler zinciri olmasaydı bu günleri yaşar mıydık? Habur’a çadır mahkemesi AKP İktidarı döneminde kurulmadı mı? Dağdan teröristlerin şehre  inmesine, silahları ile Karakolların önünden göz göre göre geçmesine göz yuman AKP iktidarı değil miydi? Oslo görüşmelerini kimler yaptı. İmralı ile görüşmeleri inkar edip daha sonra açıktan görüşmeleri sürdüren kimlerdi? CHP’nin terör örgütü hakkında hiçbir şey söylemediğini anlatan sayın vekil, ‘terör örgütü ile masaya oturulmaz’ diyen partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bilmediğini söyleyebilir mi? Herkesi algı yaratma sevdasından vazgeçip, biraz da samimi olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. Ordu Yorum

                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi