Ordu Yorum/Celal Yıldız

Fatsa’ya bağlı Bahçeler Mahallesi Engiz Mevkii'nde özel bir şirket, altın madeni çıkarmak üzere çalışma başlatmıştı. Köylülerin aylardır tepki göstermesine rağmen çalışmasına devam eden şirket 100 dönüme yakın ormanlık alanı katletti. Dünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu, Altınordu ve Fatsa örgütleri köylülere destek vermek için Engiz Mevkii’ne gitti. CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız siyanürün insan sağlığına zararlı olduğuna dikkat çekti ve çevreye yapılan katliamı kınadı.


İdris Yıldız köylülerle görüştü


Köylülere bu konuda her zaman destek olduklarını bildiren Yıldız, maden ocağının açılmasına tepki göstermek için yol kenarına çadır kuran vatandaşların sorunlarını dinledi. Meclise soru önergesi verildiğini fakat cevap alamadıklarını kaydeden İdris Yıldız, doğanın tahrip edilmesinin kabul edilebilir bir şey olmadığını belirtti.


“Ben yaptım oldu mantığı ile hareket ediliyor”



Türkiye’nin yer altı kaynakları bakımından zengin bir ülke olduğunu bildiren Yıldız, “Bu madenleri kullanmakta en doğal hakkımız. Ama bunu yasal çerçeveler içinde yapmak zorundayız. Yasanın emrettiği koşullar yerine getiriliyorsa buna kimse karşı değil. Burada maalesef yasalar dinlenmedi, göz ardı edildi. Ben yaptım oldu mantığı ile hareket ediliyor” ifadelerini kullandı.


“Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil”


“Vatandaşlar dinlenmeden maden hareket edildi” diyen CHP Ordu Milletvekili, “Vatandaşları geldik dinledik. Yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Bizler yasal hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bizim amacımız kavga etmek değil. Derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Yasal olarak yapılması gerekenler hayata geçirilene kadar tepkimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.






Editör: Haber Merkezi