Çambaşı'nda turizm sektörünün en temel yatırımı olan Kayak Merkezi'nde inşaat çalışmalarının durdurulduğu bildiriliyor. 2014 haziran ayında firma ve Büyükşehir Belediye Başkanı tesislerin 2014 kış sezonda hizmete açılacağını söylemişlerdi.

Geçen nisan ve haziran aylarında Önceki Ordu Valisi Kenan Çiftçi'ye ve daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a bilgi veren Proje Müdürü Kerem Timur,  “Betonarme inşaatlarımız şuan yüzde 75 seviyesinde. Hepsinin kaba inşaatı bitirilmek üzere. Ondan sonra ince inşaatına başlayıp tamamlayacağız" açıklaması yapmıştı.

 

TESİSLER 2014'TE BİTİRİLECEKTİ

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, geçtiğimiz nisan ayında kayak tesisinde incelemelerde bulunmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi himayesinde yapımı gerçekleştirilen Çambaşı Kayak Tesisi'nin bu yıl (2014) içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini söylemişti. Firma yetkilisi Kerim Timur da, “Bu tesislerimizi kış mevsimine yetiştirmeye çalışıyoruz. Sistemin tamamının çalışmasıyla birlikte önümüzdeki mevsimde halkımıza açacağız" ifadesini kullanmıştı.

 

BETON KALİTESİ YETERSİZ Mİ?

 

Kayak Merkezi inşaatında uzun zamandır faaliyet yok. Birkaç ay önce direk ayaklarında kullanılan betonunun yapılan teknik analizlerinde sorun çıktığı, beton imalatının kusurlu olduğu gündeme gelmişti. Uzmanlar, Çambaşı gibi gündüz ve gece arasında sıcaklık farkı 30- 40 dereceyi bulan yerlerde, betonların çok üst dayanımlarda olması gerektiğini, alınan numunelerin, projede belirtilenden bir alt sınıf çıktığını iddia ediyor. Tesis toplam 650 dönüm arazi üzerinde oluşturulacak olup, bunun 30 dönümlük bölümünde tesis yapılacak.

 

Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi