Ordu Valiliğince, ilçe kaymakamları ve güvenlik birimlerinin yetkililerinin katılımıyla “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı.


Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Seçim Güvenliği Toplantısı”na, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve ilçe kaymakamları katıldı.

Toplantı başlangıcında kaymakamlara hitap eden Balkanlıoğlu, “Seçim, hem vatandaşların demokratik ve Anayasal hakkının kullanımı, hem de parlamenter sistem için çok önemli bir araçtır. Seçim, bir ülkede yaşayan vatandaşlar için en büyük nimettir. İnsanların, ülkeyi yönetecek kişileri kendi iradeleriyle belirlemeli çok önemli. Dünyanın sorunlu bölgelerine, yerlerine baktığımızda, en önemli nedenin demokrasi olmamasından kaynaklandığını görüyoruz” dedi.

Vatandaşı evinde ziyaret edin

Toplantıda, ilçe kaymakamlarına bazı tavsiyelerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların karşılaştıkları sorun ve sıkıntılarda Valilik ve Kaymakamlıkları son gidilecek devlet kapısı olarak gördüğünü ifade ederek, “Devletimizin şefkatini ve sıcak yüzünü vatandaşlarımıza mutlaka göstermeliyiz. Bulunduğunuz yerlerde halka hizmet etmek için gayret ve çaba sarf edin. Bunu yaparken de vatandaşla iyi diyalog içinde olmaya, onlara şefkat ve merhametle yaklaşmaya özen gösterin. Vatandaşı, evinde, işyerinde ziyaret edip, onların dertlerini, sorunlarını, sıkıntılarını dinleyin.   Bizler, sorun çözme makamında olan kişileriz. Her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası olmak durumundayız” diye konuştu. Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi