CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun Kurban Bayramı dolayısıyla Ordu’yu ve ilçelerini gezdi. Hemşehrileriyle bayramlaşan, sorunları dinleyen Torun, esnafı da ziyaret etti. Kendisine iletilen talepleri dikkatle dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik olduğunu söyleyen Torun, “Ülke çok sancılı bir dönemden geçiyor, asıl gündem işsizliktir, vatandaşın derdi ekmeğidir, oysa iktidar bambaşka şeylerle uğraşmaktadır. 15 Temmuz’da uçurumun kenarından dönülmüştür, Millet olarak bu dinci kalkışmaya dur denilmiştir, bertaraf edilmiştir, vatan hainleri en ağır biçimde hukuk çerçevesinde cezalandırılmalıdır. Buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak bu ülke nasıl bu hale getirilmiştir, bu hain FETÖ terör örgütüne kim yardım ve yataklık yapmıştır, bunun iyi bilinmesi gerekir. 15 Temmuz’un analizi  iyi yapılmalıdır. 12 yıl FETÖ mensuplarıyla kol kola yürüyen, devletin içine çöreklenmelerine izin veren , siyasi çıkarları uğruna onlara devletin tüm imkanlarını sunan, açıkçası onlara en büyük yardım ve yataklığı yapan AKP iktidarıdır. Şimdi belediyelere kayyum atıyorlar, niye, terör örgütlerine yardım yataklık yaptı diye, siz hepsinden fazlasını yaptınız, asıl kayyumu şimdi AKP’ye atamak gerekli değil midir." dedi.

"İktidar kendi darbesini yapıyor"

"Cumhuriyetin kurucu felsefesiyle, Atatürk ilke ve devrimleriyle hesaplaşmanın peşinde olanların ülkeyi getirdiği nokta budur." diyen Torun, açıklamasını şöyle sürdürdü: "FETÖ’ye göz yumdunuz, çözüm süreci adı altında PKK terör örgütünün yaptıklarına göz yumdunuz, hendekler kazılırken, silah yığınakları yapılırken, kendi mahkemelerini kurarken, vergi toplarken ses çıkarmadınız, valilere dokunmayın talimatı verdiniz, yardımın da yataklığında alasını yaptınız. Yüzlerce vatan evladımız kaybettik, hala da şehit haberleri gelmeyen bir günümüz yok. Vatandaşın iş derdini, aş derdini unuttunuz, milletin çocuğunu ışık evlerine yurtlarına mahkum ettiniz.  İktidar şimdi OHAL ve KHK’lerle kendi darbesini yapıyor." Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi