İstanbul’da seçmenler, Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı ancak iptal edilen 31 Mart seçimi sonrası 23 Haziran seçimi için pazar günü tekrar sandık başına gitti.  Seçimi Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu büyük farkla yeniden kazandı.

800 binden fazla oy farkı!

 

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu 4 milyon 741 bin 870, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 935 bin 444 oy aldı.

Herkes için geldik!

31 Mart seçimine göre oylarını bir hayli arttıran Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada; "Vatandaş yaşanan büyük haksızlığın hesabını kesmiştir" dedi.

 

Sonucun belli olmasının ardından Beylikdüzü’nde vatandaşlara seslenen İmamoğlu’nun konuşmasının bazı bölümleri şöyle: “Sizden bir şey istiyorum. Yanınızdaki hemşehrinizi dostunuzu elini tutarak ayağa kaldırın. Hep beraber el ele. Barışmaya geldik, buluşmaya geldik, uzlaşmaya geldik. Konuşmaya, sohbet etmeye geldik. Birbirimizi sevmeye geldik İstanbul. Sevgi kazanacak demiştim. Ne mutlu bana ki sevgi kazandı.

Ben yurdum insanımı çok seviyorum. Kim olduğunun önemi yok, etnik kökeninin önemi yok. İnsan var insan. Biz bu şehrin çocukları için, güzel çocukları için, biz bu şehrin enerjisi için, gençleri için gençleri, biz bu şehrin vicdanı kadınları için, biz bu şehrin beyefendileri için, kısacası herkes için geldik." Haber Merkezi

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi