Yaptığı konuşmayla beklentileri boşa çıkaran AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, “Tarım Bakanlığı ile konuyu müzakere edeceğiz” diyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Bakan Faruk Çelik'in “fiyatın düşmesine müdahale etmeyeceğiz” açıklamalarının tersine “fındık fiyatlarındaki düşüşe karşılık hükümetin müdahalesi yok” dedi.
Fındıkta fiyat tartışması  CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergeyle gündeme geldi. Konuyu açıklamalarıyla ve TBMM’deki konuşmalarıyla gündemde tutan Bektaşoğlu, önceki gün de Bakan Faruk Çelik’in ‘TMO’yu devreye sokabiliriz” sözleri üzerine “Fiskobirlik’e kaynak aktarılarak alım yapılmasını’ istedi.
FKB Genel Kurulunda konuşan AKP Milletvekili Cemal Öztürk ise, "piyasa kendi fiyatını bulup kendi yolunu belirlerler”  sözleriyle görüş ayrılığını ortaya koydu.. Bu demek değildir ki Türkiye bazı alıcıların ve satıcıların insafına bırakılacak. Manipülasyon iddialarına değinen Öztürk, “Rekabet Kurumunun piyasada manipülasyon yapanlara fırsat vermeyeceğine belirterek, şunları söyledi: "Onun dışında nasıl ki diğer kurumlarda piyasaya müdahale, piyasanın kimyasını bozar ise fındık fiyatlarındaki bu oynaklık kendi içinde düzelir, düzelmesi lazım. Hükümetin fındık alması, fındık piyasasına müdahale olarak girmesi konularında bazıları spekülasyon yapıyor, bu spekülasyonlara bence prim vermemek lazım. Benim bildiğim şu an için hükümetin, TMO ya da FİSKOBİRLİK ile 'müdahale alımı' diye bir politikası yok." Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi