Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu’ya modern bir yapı kazandırmak için
Ordu’nun artık büyükşehir olduğunu ve kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini belirten Ordu Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, “Mahalle mahalle yapılan kentsel dönüşüm daha sağlıklı olur” dedi.
Kentsel dönüşümün mahalle mahalle yapılması gerektiğini kaydeden Mimar Mehmet Özçelik, Ordu’nun kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kentteki eski yapılarda mimar ve mühendis kontrolü olmadığına da değinen Mimarlar Odası Başkanı, ketsel dönüşümün Ordu’ya çok şey kazandıracağını ifade etti. 
“Bina bina yapılmamalı”
Kentsel dönüşümün Türkiye’de birçok ilde uygulanmaya başladığını ifade eden Ordu Mimarlar Odası Başkanı, “Ordu’da kentsel dönüşüm bireysel anlamda başladı. Binalar yıkılıp aynı yere yenisi yapılıyor. Daha çok bina bazında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm bana göre sağlıklı uygulama değil. Bunun bir semti bir mahalleyi kapsaması lazım. Dönüşüm bu şekilde yapılırsa iyi sonuçlar elde edilir” diye konuştu.
“Eski yapılarda mimar ve mühendis kontrolü yok”
Ordu’da sağlıksız yapı stokunun mevcut olduğuna dikkat çeken Mimar Mehmet Özçelik, “Çarpık yapılaşmanın temelinde ruhsatsız ve imara aykırı yapılaşma var. İlimizdeki eski yapılarda mimar ve mühendis kontrolü yok. Şehrin belli bölgelerinde dönüşüm yapılması Ordu’ya çok şey katar. Resmi gazetede zaman zaman diğer il ve ilçelerdeki kentsel dönüşümle ilgili ilanlar çıkıyor. İlanlarda hep belli bir alanda kentsel dönüşüm yapıldığı görülüyor. Bu yapılaşma oluşturulurken alt yapı ile üst yapı komple yenilenmiş oluyor” ifadelerini kullandı.
“Ordu’nun ihtiyacı var”
Ordu’nun modern ve estetik görünüme kavuşması için kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Özçelik, “Kentsel dönüşümle birlikte binalar yenilenmiş oluyor. Ordu’nun kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Yeni yapılar sayesinde şehirde yenileniyor” şeklinde konuştu. Ordu Mimarlar Odası Başkanı, kentsel dönüşümün Ordu’ya şehircilik alanında da çok şey katacağının altını çizdi.
Editör: Haber Merkezi