Ünye, Fatsa, Aybastı, Gölköy, Mesudiye, Akkuş, Kumru, Kabadüz ve Çambaşı’nda bulunan mezbahalarda bayram süresince kesim yapılacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, veteriner hekimler kontrolünde yapılacak kurban kesimlerinin 10-15 dakikada tamamlanarak vatandaşlara teslim edileceğini ifade etti.

 

 Büyükşehir Belediyesi’ne ait 11 ayrı noktada bulunan mezbahalarda kurban kesimi için hazırlıklar tamamlandı. Bayram süresince Altınordu, Ünye, Fatsa, Aybastı, Gölköy, Mesudiye, Akkuş, Kumru, Kabadüz ve Çambaşı mezbahalarıyla Altınordu Eskipazar Mahallesi’ndeki kurban satış yerine kurulacak mobil mezbaha ve açık kesim alanında kurban kesimi yapılacak.

 

Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda kesim yaptırmak isteyen vatandaşlar, mezbahalara başvurarak kesim için sıra numarası ve randevu alacak. Kesim için randevu alan vatandaşların kurbanlıkları, sırası geldiğinde 10-15 dakika içerisinde kesilip parçalanarak kendilerine teslim edilecek. Büyükşehir’e ait 11 kesim noktasında yapılacak kurban kesimlerinde işlemlerin hızlı ve sağlıklı bir şekilde sorunsuzca yapılabilmesi için 8 veteriner hekim ile 64 işçi personel görev yapacak.

 

Eskipazar’daki alan yenilendi

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 200 bin liralık yatırımla Altınordu Eskipazar Mahallesi’ndeki satış alanını kurban satışı ve kesimi için daha düzenli bir hale getirdi.  Kurban satış ve kesim alanında çay ocağı, mescit, bekleme salonu, bay ve bayan lavabo bulunan 75 m2büyüklüğünde hizmet binası yapıldı. Zemin düzenlemesinin yapıldığı hayvan satış alanına da beton döküldü. Küçük ve büyükbaş hayvanlar için padoklar oluşturularak üzeri çelik konstrüksiyon çatıyla kapatıldı. Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi