TÜRK İŞ Genel Merkezi’nin alanlarda basın açıklaması çağrısına Giresun’da katılım oldu.

Giresun Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Türk İş’e bağlı sendikaların yanında Emek Partisi, Tüm Köy Sen, KESK, Sol parti, halkevi temsilcileri, Kamu Sen de destek verdi.

Tez Koop İş Samsun Şube Başkanı ve Giresun Türk İş İl Temsilcisi Tarık Sayın, kıdem tazminatını tartışmaya açmadıklarını vurgulayarak, “Kıdem tazminatını kaldırarak Tamamlayıcı Emeklilik Sistem getiriyorlar. Ekonomide mevcut sıkıntının giderilmesi için çözüm yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminat hakkımızı masaya yatırmak istiyorlar. Kabul etmiyoruz.” dedi.

Çalışma huzuru bozuluyor

Basın açıklamasında işçilerin huzurunun bozulduğuna dikkat çeken Sayın, “ İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermekteler. İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur.

TÜRK İŞ Genel Kurulunda alınmış olan kararımız var. Alına kararın arkasındayız. Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve Türk İş’in kırmızı çizgisidir. Bugün yeni bir kampanya başlatıyoruz. Her tarafı pankartlarımızla donatacağız. Kıdem tazminatımıza dokundurmayacağız.” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi