Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı “Ekonomik Reform Paketi” ile birlikte “Verginin tabana yayılması”  adı altında dolaysız vergilerin yükseltilmesi, zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası sisteminin fona devredilmek istenmesine tepki gösteren Poyraz, “İktidar kendine yeni bir kasa oluşturmak istiyor. Seçim biter bitmez ekonomik krizin yükünü halkın sırtına yıkma girişimini hızlandırdılar ama işçi ve emekçiler bunu kabul etmiyor.” dedi.

Haksızlığa izin verilmeyecek

Poyraz açıklamasını sürdürerek, “İktidar kriz inkar etse de planlamalarla işçi ve emekçilerin cebine göz dikmeyi sürdürüyor. Sermaye gruplarının neden olduğu krizin yükünü kendileri çekmesi gerekirken iktidar sermaye gruplarına hizmet ediyor. Kıdem tazminatı işçi ve emekçilerin birikimidir, dokunulamaz. İşçi ve emekçilerin asgari ücretleri düşükken, gelirlerindeki vergiler yükseltilirken bir BES için zorunlu kesinti de kabul edilemez. Kıdem tazminatı yasasının değiştirilmek istenmesi, zorunlu BES’in fona devredilmek istenmesi sermaye gruplarına yeni kaynak yaratma girişimidir. Kabul etmiyoruz. Mücadele edeceğiz.” dedi.

1 Mayıs’ın gündemi olacak

Poyraz, seçimlerdeki tartışmalar sürerken, seçilmişlere mazbataların verilmesi nedeniyle siyasi kriz yaşandığına dikkat çekti. Krizin yükünün işçi ve emekçilere yıkılmak istenmesinin krizin büyüklüğünü gösterdiğini söyleyen Poyraz, “Krizin yükünü kabul etmiyoruz. Bu nedenle 1 Mayıs alanları “Kıdem tazminatıma dokunma” tepkisine dönüşecek. Tüm işçileri, emekçiler; emek ve demokrasi güçlerini 1 Mayıs’ta ortak talepleri birlikte dile getirmeye çağırıyoruz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi