CHP Ordu milletvekili İdris Yıldız ve Ordu eski Belediye Başkanı Seyit Torun'unda katıldığı feshane günlerine katılan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Beşiktaş belediye başkanı karşıladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinadar’ın da eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, “301 kardeşimizİ toprağa verdik. Derin bir acı yaşıyoruz. Bekliyoruz kim bunların sorumluları” dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu berberindeki bir heyetle Feshane’de düzenlenen Ordu günleri etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu daha sonra Beşiktaş Belediyesi'nin standında geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar’ın eşlik ettiği Kılıçdaroğlu burada bir açıklama yaptı.

Ordu’yu ve Orduluları sevdiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir tek amacımız olmalı. Anayasada da yazar ‘Tasada ve kıvançta beraber olmak’. Ayrılmak kavga etmek istemiyoruz. Huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Siyasetçi temiz olmalı kavgadan uzak durmalı dedi. Kimsenin kafasında ne olacak bu ülkenin hali diye bir soru olmamalı. En büyük arzumuz bu. Eğer bu arzuyu gerçekleştirebilirsek bizde görevimiz yapmış oluruz” dedi.

Soma’da yaşanan maden faciasına da değinen Kılıçdaroğlu, “301 kardeşimizi toprağa verdik. Derin bir acı yaşıyoruz. Bekliyoruz kim bunların sorumluları. Bugün çok daha güzel şeylerden konuşmak isterdik. Ama acımız derin. Tramvayı atmış değiliz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını “Ordu günlerine katılmayı onurlu bir görev olarak kabul ediyorum” diye sonlandırdı.

MURAT HAZİNADAR: “ORDU’YA ÖZGÜRLÜKÇÜ SOSYAL DEMOKRASİNİN BAYRAĞINI TAŞIMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIM”


Etkinlikte bir Ordululara seslenen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar ise, “Ordu Cumhuriyet Halk Fırkasını kuran ve il başkanı olan bir dedenin torunu olarak bir bayrak taşıyıcı, bir sancaklar ilçesi olan Beşiktaş’tan Ordulu hemşerilerimle buluştuğum için büyük mutluluk duyuyorum” diyerek konuşmasına başladı.

“Ordu 11 bin kilometre yol ağı ile Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip olmasına rağmen en mağdur illerden bir tanesi” diyen Hazinadar, “Biz bu mağduriyeti belli ki yeterince karşılayamamışız. Beşiktaş’tan önce İstanbul’a, sonra da Ordu’ya özgürlükçü sosyal demokrasinin bayrağını taşımak için çok çalışacağım. Dün Soma’da hayatını kaybeden yurttaşlarımızın hayatı ile buluştuk. Yarın da Bosna’da olacağız” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu’na bir plaket verildi.İHA


Editör: Haber Merkezi