Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu Büyükşehir Belediyesi İhtisas Zabıta Şube Müdürü Hayati Ağıl, Ordu’nun büyükşehir sınırları belli olduktan sonra toplam 6 dilenciye cezai işlem uygulandığını söyledi. Dilencilerin üzerlerinden çıkan 359,55 TL’nin kamuya geçirilmesi için gerekli işlemin yapıldığını aktaran Ağıl, Türkiye’de en az dilencinin Ordu’da olduğunu kaydetti. İhtisas Zabıta Şube Müdürü Ağıl ayrıca, aynı kişileri farklı kıyafetlerle yakaladıklarını ve ilerleyen dönemlerde sivil zabıtaların Ordu caddelerinde devriye atacağını belirtti.
Dilenen Suriyeliler yakanmış
Şuana kadar toplam 9 Suriyeli vatandaşın dilencilik yaptıklarını tespit ettikten sonra yakalandığını bildiren Ordu Büyükşehir Belediyesi İhtisas Zabıta Şube Müdürü, “9 Suriye uyruklu vatandaşı dilencilik yaparken tespit ettik. Suriyelileri bizdeki prosedür tamamlandıktan sonra Ordu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube’ye teslim ettik” dedi.
“Kimliksiz dolaşıyorlar”

Türkiye’de en az dilencinin Ordu’da olduğunu da belirten Hayati Ağıl, “Ordu’nun büyükşehir sınırları belli olduktan sonra toplam 6 dilenciye cezai işlem yapıldı. Dilencilerin üzerinden çıkan 359,55 TL’nin kamuya geçirilmesi için gerekli her şey yapıldı. Bir diğer sıkıntımızda yakalanan dilencilerden kimlik çıkmıyor. Kimlik çıkmadığı için yasal prosedürü uygulayamıyoruz” şeklinde konuştu.
“Aynı kişiler farklı kılıklarda yakalanıyor”

İlerleyen dönemlerde sivil zabıtaların Ordu caddelerinde devriye atacağının altını çizen Ağıl, “Yapılanma sürecini tam halledemedik. İlerleyen zamanda sivil zabıta ekibi kurulacak ve şehirde dolaşacak. Resmi ekipleri gören dilenciler hemen kaçıyor ya da saklanıyor” ifadelerini kullandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi İhtisas Zabıta Şube Müdürü Hayati Ağıl, aynı kişileri farklı kılıklarda yakaladıklarını da sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi