Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekilleri Mustafa Adıgüzel ve Seyit Torun, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. İlçelerde yaşanan su kirliliğine değinen vekiller, birçok kişinin bu yüzden hastanelere akın ettiğini belirtti.

“İlçe suları bakteri dolu”

Ordu’da su merkezli ciddi sağlık sorunlarının yaşandığını belirten, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel; Gölköy, Gürgentepe, Aybastı ve Perşembe’de su ile ilgili ciddi şikayetlerin olduğunu söyledi. OSKİ’nin köy depolarına da su takviyesi yaptığını belirten Adıgüzel; “Özellikle klor seviyesini ayarlamakta sorun yaşadıkları için bazı yerlerde sıfır bazı yerlerde birin altında klor değerleri var. Tüm sahada ciddi bir klorlama ve temiz su sağlama eksiği var. Tam bir faciayla karşı karşıyayız. Ordu Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Laboratuarı ve Bakanlık düzeyinde su analiz raporlarını inceledik ve suda birçok bakterinin olduğunu gördük. Bu raporlarda da suların uygunsuz olduğu yazıyor.” dedi.

“Bu bir facia”

Altınordu’da hiç bakteri olmadığını ve daha önce yapılan su şebekesinin düzgün şeklide devam ettiğini belirten Adıgüzel; “İlçelerde birden bire bakteriler artıyor. OSKİ apar topar bir açıklama yaparak suların temiz olduğunu söylüyor. Bunu söylerken altını doldurmak lazım . Biz belgelerle konuşuyoruz. Bu analizler Sağlık Müdürlüğünün analizleri. Suların aşırı derecede kirliği olduğunu son günlerde oldukça çoğalan ishal vakaları doğruluyor. Bir doktor OSKİ ile yaptığı açıklamada ishal vakalarını yaş fındık yemeye bağlamış. Hastanelerdeki ishal vakalarına bakıldığında geçen yılın eylül ayı ile bu yıl karşılaştığın bir artış oluğu görülüyor. Aybastı’da 2014 eylül ayında 345 vaka, 2015 yılı 17 eylüle kadar olan sürede ise 2 bin 243 ishal vakası var. Bunların hepsi çiğ fındık mı yedi? Gürgentepe’de aynı dönemlerde geçen sene 89 vaka, bu yıl eylül ayında ise 2 bin vaka var.  Bu bir faciadır.” diye konuştu.

Kaymakamlık OSKİ’yi uyarmış”

Gürgentepe’de suyun toplandığı havzada hiçbir koruma önelimi olmadığını söyleyen Adıgüzel; “Burası bir tarzım alanı havzası . hayvanlar bu suyun içinde. Hiçbir koruma alanı yok. Gürgentepe Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gürgentepe OSKİ şefliğine bir yazı yazarak ağustos ayında suların hiç klorlanmadığı ve suya bağlı ishal vakalarına karşı, gerekli önlemlerin alınmasını istediği bir yazı gönderiyor. Bu yazı acaba okundu mu? Perşembe'den ise musluklardan çamur aktığı şikayeti geldi. Su arıtma tesisinin yerinde yeller esiyor. Çünkü arıtma tesisi yeni yapılan tesisin olduğu yerdeydi. Önce yeri artıma yapıp, eskisinin sonra iptal etmek yerine, mevcut yeri kullanmak için eskisini yıktılar. Perşembe’de şu an su arıtma yok. Suyun görüntüsü her şeyi ortaya koyuyor. Perşembede şu an bu sudan para alınıyor. Vatandaşlarımızın bu su faturaları ve hastane masrafları için Büyükşehire dava açmalarını bekliyorum.” şeklinde konuştu.  Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi