Açılış törenine Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, OTSO Başkanı Servet Şahin, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

"Okumak son derece önemli"

 

 Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, “Dünyanın hiçbir döneminde bilgi hiçbir zaman bu kadar hızlı üretilmemiş ve bu kadar çabuk yayılmamıştı. Okumak son derecek kıymetli ve önemlidir. Dünyadaki gücümüzü, refahımızı bilgiye ulaşarak ve kullanarak artırırız. Gençliğimizi irfanla buluşturmalıyız.” dedi.

 

 “Çocuklarımızı okumaya alıştırmalıyız”

 

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise konuşmasında şunları söyledi: “Çocuklarımızı okumaya alıştırmalıyız. Gençlerimiz şuan gerçekten kötü bir gidişatın içerisinde. O gençlerimize bu kitapları karıştırmayı, yırtmayı, yamalamayı ve okumayı öğretmeliyiz. Bu kitap şöleni diğer hizmetlerin yanında en hayırlısıdır. Okursak büyürüz.”

 

 “Hedefimiz 100 bin ziyaretçi”

 

 Ulusal düzeyde bu tarz fuarları düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise: “ Bu tip fuarların en temel özelliği okumayı teşvik ediyor. 10 günlük sürecek kitap fuarımıza herkes zaman ayırmalı. Geçen yıl kitap fuarına 70 bin kişi katılmıştı bu yıl ise hedefimiz 100 bin kişi.” diyerek vatandaşları fuara davet etti. Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan’da her okuduğumuz kitabın bize ışık olacağını belirterek, “Ordu bir kültür şehridir. Kültür, kitaplarla kuşaktan kuşağa geçer. Eğer karanlıktaysanız ve bir kitabınız varsa mutlaka güneşe ulaşırsınız. Okumazsanız karanlıkta boğulursunuz, okursanız ise güneşi bulursunuz.” İfadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından fuar açılışı yapılarak kitap fuarı gezildi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi