Açılış törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ahmet Arık, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yayınevi sahipleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

"Geleceğe ümitle bakalım"

 

“Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı”nın açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Kitap fuarlarının açılması, gençlerimiz ve insanlarımızı kitap okumaya teşvik etmek içindir. Maalesef son dönemde teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte herkesin elinde cep telefonu, tablet vs. var. Gençlerimiz kitap okuyamaz hale geldiler. Sadece zorunlu oldukları hallerde ders çalışırken ya da ders kitaplarını okumak durumunda kalıyorlar. Onları da kitap okumak sanıyorlar. Bundan dolayı maalesef milletimizin kitap okumaya ihtiyacı olduğunu gösterecek bu tür çalışmaları yapmak zorunda kalıyoruz. Umarız bu kitap fuarı sayesinde ilimizdeki insanlar çok daha fazla kitap okur. Yayınlanan kitapların yazarlarına değer verir, arkasındaki emeği görür, biz de geleceğe ümitle bakarız” dedi.

 

 "Kültür şehri olmak istiyoruz"

 

Ordu’nun kültür, sanat ve turizm kenti olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Ordu iline bir kitap fuarı açılması fikri bundan yaklaşık 5 yıl önce yine bu binada kütüphaneler haftası kutladığımız günlerde ortaya çıkmıştır. 29 Ekim 2010 tarihinde sayın kültür turizm bakanımızın katkılarıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz OKSM’de bugüne kadar 1400 etkinlik yaptık. Bu etkinliklerden yaklaşık 951 kişinin istifade etmesini sağlandı. Kitap fuarlarına gösterilen yoğun ilgi ilimizin hedeflediği turizm şehri olma yolunun ancak kültür şehri olma olasılığı kazandığında başarılı olacağını göstermektedir.” dedi.

  

Daha sonra, “Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı”nın onur konuğu olan Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız tarafından “Bir Kelimeden Bir Medeniyete”, Ülke TV’de yayınlanan ‘Sıradışı’ programının yapımcısı ve Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler tarafından “Dünya Yeniden Şekillenirken ’15 Temmuz ve Türkiye” konulu konferans verildi. Ordu Yorum

 

 

 

Editör: Haber Merkezi