OrduYorum / A.Güçlü Şimşek
Taraftar stadı tıka basa doldurmuş,takımdan gayet emindi. İlk maçta oynanan oyun umut veriyordu.Aslında Rize maçının aynısını yaşarız diye bekliyordu herkes.

Maça kontrollü başladı her iki takım da. Mersin’in beraberliğe geldi oynadığı oyundan bariz belliydi. Dakikalar geçiyor Mersin kalesine sürekli akınlar geliştiriyorduk ama nedense topu filelere gönderemedik. Emre eline geçen müsait pozisyonları harcadı. Belki çok istediğinden ve aşırı motivasyondan yapacağı basit işleri yapamadı ve zoru başardı.

Kırmızı Kart Oyunumuzu Bozdu


İkinci yarı ise yine baskılı olan taraf bizdik. Kontrollü şekilde baskılı oyunumuz vardı ikinci yarıda. İlk şutunu 62. dakikada kullanan Mersin İdmanyurdu’nda Nduka 65.dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Bana göre maçın kaderi burada çizildi.

Kırmızı karttan sonra 10 kişi kalan rakibe yine aynı şekilde kontrollü şekilde pas yaparak atak yapsak durum daha farklı olabilirdi. 65. dakikadan sonra tamamen doldur boşat oyuna döndük. Kenardan hoca, pas yapın demesine rağmen futbolcular o gerginlikle ve istekle doldur boşaltı seçtiler. Buna rağmen inanılmaz pozisyonlar yakaladık ama bir tane düzgün forvetimiz olmadığı için koca bir sezonun çöpe gidişini izledik. Subasiç belki elinden geleni yapmıştır ama maalesef bu takım Süper Lig’e çıkacaksa çok daha kaliteli bir oyuncusu olmalıydı. Keza Alex’de öyle. Rakiplere karşı her maç 10 ve üzeri pozisyona girip gol atamıyoruz ama verdiğimiz iki ya da üç pozisyonun birini kalemizde gol olarak görüyoruz. Dün de öyle oldu. Maçı pozisyonsuz bitiren Mersin İdmanyurdu bir geldi,pir geldi. Attığı golle adını finale yazdırdı.

Tecrübeli ve kaliteli kadrosuyla bu noktaya gelen İdmanyurdu’nda Murat Ceylan Anıl’ı adeta kilitledi. Anıl ise orta sahaya gelip top istemeyince tüm başlangıçları Salih ile yapmak zorunda kaldık.Anıl’dan her iki maçta da verim alamayınca gol atmamız adete mucizelere kaldı.

Bu sezonu onurlu şekilde mücadele ederek Süper Lig’i kıl payı kaçırdık. Gerçekten ligi taraftarlar gibi isteyen,içtenliğiyle gayret eden futbolcularımıza teşekkür ediyoruz.İstedik ama olmadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Emre’nin ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
35. dakikada savunmadan seken topu önünde bulan Anıl’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ahmet’te kaldı.
53. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Eren’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ahmet’te kaldı.
56. dakikada Soro’nun ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Emre’nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ahmet’te kaldı.
62. dakikada Eren’in sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Emre’den önce savunma son anda araya girdi ve tehlikeyi önledi.
63. dakikada Berkan’ın ceza sahası dışından sert vuruşunda topa kaleci Alişan’da kaldı.
64. dakikada Nduka sol kanatta rakibine yaptığı müdahale sonrası hakem Hüseyin Göçek’ten ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
74. dakikada Erkan’ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında Subasic’in kafa vuruşunda kaleci Ahmet topu son anda kornere çeldi.
83. dakikada Güven’in uzak mesafeden sert vuruşunda üst direğe de çarpan top auta çıktı.
88. dakikada Ufukhan’ın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Subasic’in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
90+6. dakikada Ali Tandoğan’ın sağ kanattan yerden ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Güven’in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

STAT: 19 Eylül
HAKEMLER: Hüseyin Göçek xx, Orkun Aktaş xx, Asım Yusuf Öz xx
ORDUSPOR: Alişan xx, Ferhat Öztorun xx, Soro xx, Erkan xx (Ufukhan dk. 85 ?), Emre xx (Ionita dk. 75 xx), Anıl xx, Eren xx, Subasic xx, Volkan xx (Adem dk. 90 ?), Landel xx, Salih xx
YEDEKLER: Ferhat Odabaşı, Selçuk, Hasan Üçüncü, Canberk
TEKNİK DİREKTÖR: Hüsnü Özkara
MERSİN İDMAN YURDU: Ahmet xx, Anıl xx, Murat xx, Güven xx, Ben Yahia xx (Peric dk. 90+4 ?), Mitroviç xx, Ali Tandoğan xx, Berkan xx (Efe dk. 90 ?), Mehmet Yıldız xx, Nurullah xx, Nduka xx
YEDEKLER: Behram, Mahmut, Emrah, Sinan, Cem Sultan
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural
GOL: Güven (dk. 90+6) (Mersin İdman Yurdu)
KIRMIZI KART: Nduka (dk. 64) (Mersin İdman Yurdu)
SARI KARTLAR: Ali Tandoğan, Murat, Ben Yahia, Mehmet Yıldız (Mersin İdman Yurdu), Volkan, Eren, Inoita (Orduspor)
Editör: Haber Merkezi