Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Sevgi Şimşek, TBMM’de “Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi” ile ilgili kurulan ve kamuoyunda, Boşanma Komisyonu olarak bilinen komisyonun hazırladığı raporun derhal geri çekilmesini istedi.

Raporun gerek çocuklar gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler içerdiğini belirten Şimşek; "Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa ;

Devletin görevi, çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, bunun önlemlerini almaktır. Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, ne hukukla, ne adaletle, ne ahlakla, ne de vicdanla açıklanamaz." dedi.

"Kadınlar taviz vermeyecek" 

Rapordaki şiddet gören kadınlarla ilgili önerilerin asla kabul edilemez öneriler olduğunu vurgulayan Şimşek; "Kadınlar  yıllardır  verdikleri mücadele sonucu, elde ettikleri haklarından,  asla taviz vermeyecek, asla geri adım atmayacaklardır. Bu raporun da öngördüğü gibi; şiddet gören kadınlar için, son derece hayati olan koruma tedbirlerini, mesai saatleri ile sınırlandıramazsın. Koruma tedbiri almak için delil şartı getiremezsin ve “ Delil getir seni koruyayım” diyemezsin. Erkek mağdur olmasın diye, kadına verilecek nafakayı evliliğin devamı süresine bağlayarak, kadını şiddet gördüğü, mağdur olduğu bu evliliğe mahkum edemezsin. Aile içi şiddeti uzlaşma ve arabuluculuk yöntemi ile çözemezsin.

Ailenin korunması için kurulan komisyondan, toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına, istismarı,şiddeti önlemek konusunda,daha ileri,daha önleyici daha koruyucu politikalardır. Ancak üzülerek ve şaşkınlıkla görüyoruz ki, komisyon ne amaçla kurulduğunu unutmuştur. Aile kurumunun güçlendirilmesi, şiddetin önlenmesi amacı ile kurulan komisyon kuruluş amacının tam tersine sonuçlar yaratacak bir anlayış içerisindedir." diye konuştu. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi