OrduYorum/Hasan Özata

         Kömürcüoğlu istifa gerekçesini şöyle açıkladı. Ben partim yoksa bende yokum diyenlerdenim. Benim bu kararım hemen şimdi alınmış yeni bir karar değil. Seçim öncesi listeler yapılırken ben kontenjan adaylığı istedim. Çünkü partim kazanırsa bende kazanırım diye düşündüğüm için. Ancak o gün koşullar gereği kontenjan değil asil listede görev aldım. Fakat düşüncem yine aynı değişmemişti. Partimin kazanmadığı seçimde ben belediye meclis üyesi olsam ne olur olmasam ne olur diyerek tavrım açık ve netti.

             Sonuçta seçimler yapıldı ve bitti. Ben kazandım ama partim kazanamadı. O zaman ben aldığım karar ve verdiğim sözümü yerine getirdim. “partimin kazanmadığı yerde ben kazansam da olmayacağım demiştim ve bu günde bu kararımı uygulamaya koymuş oldum.

           Kaldı ki seçilen başkan daha önce bizden seçilip AKP ye geçmişti ve ben akrabam olmasına rağmen tepki göstermiştim. Şimdi ise tekrar seçildi ve ben bazı insanlarla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Ancak bütün bu nedenleri düşündüğümde istifa etmem gerektiğini daha baştan konuşmuştum ve partimin yetkili kurularlıda makul ve mantıklı buldukları için benim bu düşüncemi kabul ettiler. Son olarak ben partimden değil sadece seçildiğim belediye meclisi üyeliğinden istifa ettim dedi.

        Bu durumda  istifa eden Zekai Kömürcüoğlu’ndan boşalan meclis üyeliğine CHP listesinden Ahmet Yüce geldi.

Editör: Haber Merkezi