OrduYorum/Hasan Özata 

Ordu valiliği il basın kontrol kurulu son görevini yaptı.24 Ocak 2013 tarihinde valilikte kura çekimi sonunda belirlenen il basın kontrol kurulu mevzuat gereği bir yıllığına seçilirdi.

Son seçilen il basın kontrol kuruluda bir yıllığına seçilmişti. Ancak Ordu’nun Büyükşehir olması nedeni ile son görev alan basın kontrol kurulu aslında son kontrollerini aralık ayında yapmış olmasına rağmen ordunun büyükşehir olması ve Ordu ile beraber otuz ilin büyükşehir olması nedeni ile son kontrol kurulu üyelerinin görev süreleri üç ay daha uzamış oldu.

Bu gelişmelerden sonra Ordu il basın kontrol kurulu üyeleri olarak bizlerde son kontrol kurulu üyeliğimizi ilçe gazetelerini denetleyerek bitirmiş olduk.
İlk gün Aybastı, Kumru ve Fatsa ilçe gazetelerimizi denetledikten sonra ikinci gün Ünye ilçe gazetelerimizi denetleyerek görevimizi yerine getirmiş olacağız.1 Nisan 2014 tarihinden sonra büyükşehir yasası geçerli olacağından ve anılan tarihten sonra da bütün ilçelere Basın İlan Kurumu il müdürlüğü denetleme yapacağından dolayı bizler son olarak görevlerimizi yaptık ve basın ilan kurumuna devir teslimi de yapmış olduk.

Bilindiği üzere Ordu il basın kontrol kurulu valilik basın müdürlüğü başkanlığında her yıl belli kriterler doğrultusunda orada yayın yapan gazetelerin kadrolarında görev yapan sarı basın kartı sahibi olan gazetecilerden kura ile seçilirdi. Seçilen kurul ilçe ve il merkezindeki günlük ve haftalık gazeteleri denetlerdi. Ancak 2012 yılından sonra ordu ya basın ilan kurumu il müdürlüğü açıldığı için il merkezine basın ilan kurumu denetlemeye başladı.Basın ilan kurumu mevzuatı gereği il merkezlerini  basın il kurumu il müdürlüğü denetler ilçeleri ise il valilik basın müdürlüğü bünyesinde oluşan il kontrol kurulu denetler.

Ancak Ordu Büyükşehir olması nedeni ile 1 nisan dan itibaren Ordu Merkez ve bütün ilçelerdeki günlük haftalık çıkan gazeteleri basın ilan kurumu il müdürlüğü denetleyeceği için daha önce oluşan il basın kontrol kurulunun görevi sona ermiş oldu.

İl basın kontrol kurulu üyeleri valilik basın müdürü Vedat öz, il defterdarlığında görevli Metin Biber ve Ordu Yorum Gazetesi genel yayın yönetmeni Hasan Özata 1,5 yıldır görev yaptıkları süre içerisinde ilçe gazetelerinin daha iyi ve güzel yayın yapılması konusunda gerekli hassasiyeti göstererek son kontrol kurulu olarak denetimlerini yapıp görevlerini bundan sonra görevi devralacak olan basın ilan kurumu il müdürlüğüne devretmenin huzurunu yaşarken aslında bir başlangıç bir bitimin sonu olduğunun da kanıtı olduğu gerçeğini hatırlattı. Çünkü il basın kontrol kurulu görevini bitirirken aslında tarih oldu. Ordu tarihindeki yerini almış oldu.




Editör: Haber Merkezi