Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yılı geride bıraktığına dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hizmetlerin artık gözle görülür hale geldiğini söyleyerek, yatırımlarda inşaat takvimi ve ihale sürecinin tamamlandığını, bu yıl mevcut yatırımların bitirilmesi noktasında gayret gösterileceğini kaydetti.

Köprübaşı Meydan Projesi’nin mayıs ayı sonunda hizmete sunulacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Süleyman Felek Caddesi’ni trafiğe kapatmak suretiyle başlattığımız çalışmaları Köprübaşı Meydanı’nda da uyguluyoruz. Günde 80 bin vatandaşımızın yürüyüş yaptığı, yaklaşık 1 km’lik alanda binalar giydirildi. Köprübaşı Camii’nin de içerisinde yer aldığı alanda güzel bir meydan ortaya çıkacak. Allah’ın izniyle Ramazan Bayramı’na yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

İhaleye çıkıldı


Şehitlik Anıtı’nın yapımı için kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını belirten Yılmaz, “Şehitlik Anıtı Ordu için ihtiyaçtı. Arka yüzünde 1643 şehidimizin adının yazılı olacağı anıtımız Atatürk Anıtı’nın karşısına yapılacak. Yaklaşık 13 dönümlük alanda yapılacak projemizin ihalesine çıktık. Kısa sürede hizmete sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

 

Fatsa meydandaki tek kalan bina da yıkılıyor


Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nı projesinin ekim ayı sonu itibariyle tamamlanacağını söyleyen Enver Yılmaz, “Meydanda tek kalan binanın yıkımı da kısa süre içerisinde gerçekleştirilecek. Buranın da mahkeme süreci bizim lehimize sonuçlandı. Projenin yılsonuna teslim edileceğini söylemiştik ancak yetkili firma ekim ayı sonunda Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nı teslim edeceğini belirtti. 15 milyon TL kamulaştırma, 11 milyon TL de yapım maliyeti bulunan projenin maliyeti yaklaşık 26 milyon TL. İlimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Sivil Savunma’da peyzaj düzenlemesi

Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içindeki trafiğe köklü çözüm getirmek amacıyla başlatılan kavşaklardaki düzenleme çalışmaları hakkında şunları kaydetti: “Soya ve Yeni Mahalle kavşağı ile ara kavşaklarda şehrin dinamiklerine uygun kavşak düzenlemeleri gerçekleştirdik. Trafiğin yoğunlaştığı Sivil Savunma kavşağında yaptığımız çalışmayı da tamamladık. Şuan peyzajını gerçekleştiriyoruz.”

 

Kumru’ya yeni meydan


Kumru Kent Meydanı ve Kapalı Otopark Projesi’nin DSİ’nin ıslah çalışmaları nedeniyle geciktiğini aktaran Başkan Enver Yılmaz,  8 milyon TL bedelli projenin ihalesine çıkılacağını ve ilçeye güzel bir meydan kazandırılacağını ifade etti.

 

Belediye encümen ve komisyon üyeleri seçildi


Bilgilendirme ardından gündem maddelerine geçilen toplantıda Büyükşehir Belediye Encümeni’ne bir yıl süreyle görev yapmak üzere 5 encümen üyesi ile Meclis bünyesinde kurulması zorunlu olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na, Ulaşım Komisyonu’na, Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na Meclis bünyesinde görev yapmak üzere ihtiyaca binaen Hukuk Komisyonu’na ve  Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na üye seçimi yapıldı.

Buna göre Encümen üyeliğine Aydın Gündoğdu, Akif Atlı, Haşim Bursalıoğlu, Vakıf Güley, Reşit Erol; Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na Ruhan Çaykara, Rabia Gözpınar, Kemal Acısu, İsa Sezen, Ulaş Kefeli; Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Yaşar Yılmaz, M.Yaşar Sezgül, Cihan Altun, Yücel Koca, Azmi Kocagöz; Plan ve Bütçe Komisyonu’na Fahrettin Boğ, Hüseyin Kocakoç, Mehmet Er, Kahraman Yalçın, İsmet Çelik; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na Ruhan Çaykara, Hasan Karamustafaoğlu, Yusuf Yalçuva, Musa Sarıdiken, Mehmet Dalgıç; Ulaşım Komisyonu’na Süleyman Günal, Kadir Çelenk, İsa Karayiğit, Hamza Karar, Kemal Kahraman, Hukuk Komisyonu’na Rabia Gözpınar, Selim Altaş, Mehmet Yılmaz, Mehmet Belen, Halis Gündüz seçildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinin bir sonraki toplantısı 10 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi