Başkan Yılmaz’ın kısa bir süre önce, “Köprübaşı mevkiinde, köprünün her iki tarafında derenin üzerini kapatarak Altınordu ilçemize yeni bir meydan kazandıracağız” şeklindeki açıklamasının hemen ardından meydan için derede zemin etüdü çalışması yapıldı.

 

Derenin zemin etüdü çalışması yapıldı

 

Köprübaşı mevkiinde köprünün her iki tarafında derenin üzerini kapatarak Altınordu’ya yeni bir meydan kazandırılacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Köprübaşı Camii’nin de dâhil olacağı bu alanda yeni bir çevre düzenlemesi yaparak vatandaşlarımız için ortak yaşam alanı oluşturacağız. ‘Dere Üstü Meydan Projesi’ için İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımızın kontrolünde, zemin etüdü incelemesi kapsamında 20 m derinliğinde 6 adet, toplam 120 m sondaj ve 1 adet sismik çalışma yapıldı” dedi.

 

Ortak bir yaşam alanı oluşacak

 

Altınordu ilçesi Süleyman Felek Caddesi’nin yayalaştırma projesi kapsamında, Köprübaşı mevkiinin de trafiğe kapatılacağını ve bölgeye yakışır bir meydan oluşturulacağını belirten Başkan Yılmaz, “Barbaros Caddemizdeki su, kanalizasyon ve doğal gaz çalışmaları tamamlandı, yol ve kaldırımlarla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmaların tamamını bitirerek dolmuş güzergâhlarını ve trafiğin akışını bu cadde üzerinden sağlayacağız. Köprübaşı mevkiinde köprünün her iki tarafında derenin üzerini kapatarak Altınordu ilçemize yeni bir meydan kazandıracağız. Köprübaşı Camii’nin de dâhil olacağı bu alanda yeni bir çevre düzenlemesi yaparak vatandaşlarımız için ortak yaşam alanı oluşturacağız” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi