Özellikle kırsal bölgelerin hizmet fakirliği çektiği tespitinde bulunan CHP’nin genç belediye başkan adayı Ulaş Tepe, “Hemen her mahallemizde köy okulu bulunuyor. Ne yazık ki bunlar atıl vaziyette, çürümeye terk edilmiş. Bu okulları tadilattan geçirip halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleyerek hizmete açacağız” dedi. 

Köy okulları halkın etkinlik merkezi olacak

Mahallelerin kapalı bir merkeze ihtiyacı olduğunu söyleyen Tepe, “Düğünde, cenazede, mevlitte, bayramda insanlar bir araya geliyor. Kimi durumlarda vatandaşın evi, kalabalığı kaldıracak kapasitede olmuyor. İklimimiz de sürekli dışarda etkinlik yapmaya müsait değil. Dolayısıyla insanların toplantı ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri düğününü, nişanını yapıp mevlidini okutabilecekleri bir yer ihtiyacı doğuyor.” dedi. 

Çok amaçlı bir merkez işlevi görecek

Vatandaşın önemli bir beklentisini karşılayacak olan köy okulları projesi, Muhtar Ofisi, Sağlık Odası, Misafir Odası gibi bölümlere sahip olacak ve aynı zamanda önemli toplantılara da ev sahipliği yapacak. Her ay belediye meclis toplantısını farklı bir mahallede gerçekleştireceklerinin sözünü yineleyen Tepe, “Toplantılarımız bu okullarda gerçekleşecek. Yönetenler ile yönetilenler bir araya gelecek. O mahallemizin hangi sorunu varsa meclis toplantımızı halkımızla birlikte istişare ederek gerçekleştireceğiz.” dedi. 

6 mahallede okullarla ilgili projeler hazır

Kestane, Mustafalı, Ayrılık, Alibey, Ambarcılı ve Turnasuyu mahallelerinde köy okullarının bulunduğunu belirten Ulaş Tepe, “Geçtiğimiz ay her bir köy okulunu uzman bir ekiple yerinde inceleyerek neler yapabileceğimizin projesini ortaya koyduk. Her biri ayrı bir güzelliğe sahip. Her biri için farklı konseptlerde tasarımlar gerçekleştiriyoruz. Örneğin, Turnasuyu mahallemizdeki köy okulunun kır bahçesi düğün salonu konseptli bir projesi hazır. Kestane mahallemizdeki çok katlı okulu ise yaşlılarımız için bir yaşam merkezine dönüştürüyoruz.” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi