Ordu Yorum/Celal Yıldız
Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, köyden kente göç edenlerin tekrardan köye dönmeleri için proje üretmeye devam ediyor. “Kente göç eden üreticilerimizi köyüne geri döndürmek için istihdam olanakları sağlıyoruz” diyen Yılmaz, kırsaldaki arazilerin miras yoluyla bölünüp parçalanmasını önlemek içinde çalışma yapıldığını belirtti.
 
Arazilerin parçalanması önlenecek
Parçalanan araziler nedeniyle birçok çiftçinin göç ettiğini ve bu göçleri önlemek istediklerini kaydeden Kemal Yılmaz, “Arazilerinin bölünmesi nedeniyle gurbette eşinden çoluğundan çocuğundan ayrı kalarak çalışmak zorunda kalan üreticilerimizin durumu içler acısı. İşçiler asgari ücretle çalışarak geçiminin sürdürüyor. Yeni çıkarılan kanunla arazilerin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçilecek. Uygulanan bu tip projelerle kendi köyüne tekrar dönüş yaparak geçimini sağlayacak düzeyde gelir elde etme imkanı bulacak” şeklinde konuştu.

Projeler hakkında bilgi verdi
Projeler hakkında bilgi veren Yılmaz, “İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar, uyguladığımız hayvancılık projeleri, yüzde 50 hibe desteklemeleri, köy tavukçuluğu, kesme çiçekçilik ve yapılan tarımsal desteklemelerle kente göç eden üreticilerimizi köyüne geri döndürmek için istihdam olanakları sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi