Virüs salgınından bu yana kapalı olan işyerinin olduğuna dikkat çeken Poyraz, “Kahvehaneler, çay ocakları, kafeler uzun süre kapalı kaldı. Kahvehanelerde oyun yasak olduğu için iş yapamıyor, bu nedenle de işletme sahibi ek masraf olmasın diye açmıyor. Ancak kiraları devam ediyor, evine ekmek götüremiyor.” diyerek küçük esnafın durumuna dikkat çekti.

Faizsiz kredi sağlanmalı, kiralar karşılanmalı

EMEP İl Başkanı Hikmet Poyraz şunları söyledi: “İktidar yerli ve yabancı tekellerin, sermaye gruplarının çıkarına neredeyse her gün yen bir müjde verirken küçük esnafı, işçiyi, emekçiyi, üretici köylüyü mağdur etmeye devam ediyor. Bu politika halkın yoksullaştırılması politikasıdır. Binlerce küçük esnafın yanında çalışan işçiler de mağdur edildi. Kahvehaneler ve diğer küçük esnaf için acil yapılması gerekenler var.” diyerek talepleri sıraladı.


Acil önlem alınmalı

Poyraz, kahvehaneler ve diğer küçük esnaflar için acil önlemler konusunda şunları söyledi: “Esnafa karşılıksız kira yardımı yapılmalı. Esnafın yanında çalışanların ekonomik mağduriyeti giderilmeli. Borçlar altı ay faizsiz ertelenmeli, özel kişilere olan borçlar için faizsiz kredi sağlanmalı. Kapalı kalındığı sürede ödemekle yükümlü olunan SGK prim ve vergilerin, kredi borçları altı ay ertelenmeli.” Haber Merkezi



Editör: Haber Merkezi