Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Dr.Murat Küçükoğlu, hayat kurtarma mücadelesi verirken bir yandan da şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece üzüntü duyduğunu ifade etti.

Küçükoğlu sözlerine şöyle devam etti; "Birliğimize bağlı SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uz.Dr.İrfan Fırat, 31 Temmuz 2014 Perşembe günü akşam saatlerinde nöbetçi olduğu Acil Serviste hasta yakını E.G. tarafından görevi başında fiili saldırıya uğrayarak darp edilmiş olup, güvenlik personelinin devreye girmesiyle saldırgan kendi aracıyla olay yerinden uzaklaşmıştır.

Bir yandan hayat kurtarma mücadelesi verirken bir yandan da şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bir hukuk devleti olan ülkemizde vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünü şiddette aramak yerine hukuk dışına çıkmadan şikâyetlerini, taleplerini yetkili mercilere iletmeleri gerektiğini belirtmek isteriz.

Ordu halkına daha nitelikli sağlık hizmeti sunabilme gayretiyle fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik bu tür çirkin davranışlar bizimle birlikte Ordu kamuoyunun da büyük tepkisini çekmektedir. Güzel ilimizin bu tür çirkin olaylarla anılmaması için çaba harcayan tüm kurumlara ve duyarlı Ordu halkına teşekkürü borç biliriz.

Yaşadığımız bu acı olayla ilgili olarak gerekli yasal işlemleri başlatarak konunun takipçisi olduğumuzu belirterek; Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak bir kez daha mesai arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi