İkizce İlçesi’nde yaşayan emekli gemi kaptanı Hayati Çalık, sahibi olduğu serenderi "Kültür Ambarı" adı verilen kütüphaneye çevirmişti. Oldukça ilgi gören kütüphane şimdi Ordu'nun diğer ilçelerindeki vatandaşlarla buluşuyor.

 

"Kültür Ambarı"ndaki kitaplar, İkizce'nin önemli simgelerinin ve kültürel öğelerinin sergilendiği bir karavanla vatandaşın ayağına gidiyor. Dünkü durağı Ünye Yunus Emre Parkı olan Kültür Ambarı, üniversite öğrencileriyle de buluştu. Uygulamanın İkizce'nin tanıtımına büyük katkı sağlaması düşünülürken, karavan içinde İkizce'ye has yöresel ürünler de sergileniyor.

 

Uygulamaya gönüllü olarak destek veren, aynı zamanda İkizce Ziraat Odası Başkanı olan Hasan Çalık, kültür ambarında yer alan 5 bin kitabın bir kısmının Gezici Özel İkizce Halk Kütüphanesi ile vatandaşla buluşacağını belirterek, İkizce'nin tanıtımı için çalıştıklarını söyledi. Çalık; "Gezici kütüphane içinde İkizce'ye has fındık sepetlerini de sergiliyoruz. İlçelerin belirli yerlerinde kütüphanemizi vatandaşın hizmetine sunacağız. Önümüzdeki günlerde kütüphanemizi farklı şehirlere de götürebiliriz. Hem okuma alışkanlığını arttırmak hem de İkizce'nin tanıtımı için faydalı bir çalışma olacağını düşünüyoruz." dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi