Perşembe, Gürgentepe, Fatsa ve Ulubey ilçelerinin ortasında bulunan Kurşunçal Ormanı’nın doğal güzellikleri ile son derece nadide bir bölge ve su kaynaklarının tam ortasında olduğunu belirten Adıgüzel, bir altın maden sahası için sondaj çalışmaları planlandığına ilişkin bilgileri Çevre Bakanı’na sordu. Kurşunçal Ormanında ya da yakınında verilmiş ya da verilmesi planlanan bir maden sahası ruhsatı olup olmadığını resmi olarak soran Ordu Milletvekilinin önergesinde özellikle son soru dikkat çekiyor. Önergede, Kurşunçal ormanında madenciliğe izin veren bir ruhsatı var ise, ruhsatı alan firmanın Fatsa’da madencilik yapan firma ile aynı ya da ortak bir firma olup olmadığı soruluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıgüzel şunları ifade etti:

“Kurşunçal ormanı bir doğa harikası. Biz Ordumuzda altın madenciliğinin nelere mal olduğunu çok iyi biliyoruz. Ağaçlarımıza, suyumuza, havamıza, toprağımıza, fındığımıza, balımıza, balığımıza neler yaptığı ortada. Geçtiğimiz haftalarda Fatsa’daki altın madenine gittiğimizde içler acısı bir manzara gördük. O siyanür havuzlarıyla adeta akciğerlerimize yerleşmiş kanserli bir kitle gibi… Devlete yılda 2 milyon dolar katkı sunduğu söylenen madenin kirlettiği sahada sadece fındıktan elde edilen gelir 300 milyon dolar. Biz o madenin önce genişlemesinin durması sonrasında da tamamen kapatılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz mevcutları düzeltirken şimdi doğa harikası Kurşunçal’a da göz diktiklerini öğreniyoruz. Buradan şunu net ifade edelim. Kurşunçal’ımızı ve doğal su kaynaklarımızı siyanürle zehirlemelerine müsaade etmeyeceğiz.”

Adıgüzel, ayrıca geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği Ulubey İlçesinde CHP İlçe Başkanı Adnan Güzelordu ile yaptığı incelemelerde afet konutlarına her yağmurda su bastığını gözlemlemiş ve bu konuda adım atacağını belirtmişti. İlk yapıldığında altyapısının eksik ve sorunlu yapılmış olduğunu belirttiği bu konutlar için İçişleri Bakanlığı’na bir önerge vererek afet konutlarında yaşayan vatandaşların bugüne kadarki şikâyetlerinin niçin dikkate alınmadığını ve altyapı sorunun çözüme kavuşturulması için bir planlama olup olmadığını sordu. CHP Ulubey İlçe Başkanı Adnan Güzelordu, ilçenin diğer sorunlarını da yerinde incelemeler ile Adıgüzel'e aktardı. Adıgüzel bu konularda çözüm üretilmesi için gereken her şeyin yapılacağını söyledi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi