Yeni kabinede, Karadeniz Bölgesi'nden 2 başbakan yardımcısı, 4 bakan yer aldı. Başbakan yardımcıları Canikli Giresun'dan, Kurtulmuş Ordu'dan kabineye seçilirken, Trabzon'dan Süleyman Soylu, Düzce'den Faruk Özlü, Samsun'dan Akif Çağatay Kılıç, Bayburt'tan Naci Ağbal, Karadeniz Bölgesi'nden seçilen isimler arasında bulunuyor.  65. Hükümette eşi Ordulu olan ve Ordu’nun eniştesi olarak bilinen Erzurum Milletvekili Recep Akdağ da Sağlık Bakanı olarak yer aldı.

 

Yeni kabinede bulunan isimler şöyle; "Başbakan Yardımcıları: Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak.

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi, İçişleri Bakanı: Efkan Ala, Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı, Maliye Bakanı: Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı: Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan" Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi