Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu (Coldiretti), ülkeye ithal edilen tarım ürünleri arasında, Türk fındığı, zerzevat ve meyvelerini “en tehlikeliler” listesine aldığı iddialarına ilişkin çıkan haberlere sert bir dille yanıt verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir gazetenin bu yöndeki sorusu üzerine Kurtulmuş, “Bu haberi yapanlar, bu konuyu gündeme getirenler halt etmişlerdir. Türk fındığı hiçbir şeklide kanserojen olmadığı gibi hiçbir şekilde sağlığı tehdit eden bir nitelikte de değildir." açıklamasında bulundu.

'Fındık borsası Türkiye'de kurulmalı'

Kurtulmuş, bunun Türkiye'nin uluslararası alanda fındıkta dünyadaki en büyük üreticisi olmasının çekemeyenlerce ortaya atıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu, yıllardır söylediğimiz 'fındık borsasının artık Türkiye'de kurulması gerekir' tezimizi kabul etmeyenlerin ortaya çıkarmış olduğu manipülatif bir haberdir. Hiçbir itibari yoktur, hiçbir değeri yoktur. Dolayısıyla, bütün milletimizin ve özellikle Karadeniz'deki fındık üreticilerimizin rahat olması gerekir. Biz, konunun tamamıyla takipçisiyiz. Sonuna kadar bunu takip edeceğiz. Son derece yanlış, son derece yanlı ve son derece taraflı bir haberdir. Bunun Türkiye'deki fındığın gelişimine en ufak bir zararı olmayacağını ifade etmek isterim. Vatandaşlarımız ve fındık üreticilerimiz, Karadeniz halkı rahat olsun, endişe edecek bir durum yok. Gerekli mücadeleyi yapar, gerekli cevapları veririz." Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi