Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22.23.24. dönem 60 milletvekili, imza toplayarak CHP’nin Olağanüstü Kurultay'a götürme isteğinin ve bir ayda iki kurultayın yapılmasını partiye zarar vereceğini açıkladılar.

60 önceki dönem milletvekilleri, Ocak ayında yapılacak (normal) Olağan Kurultayın parti içindeki tüm partililerin desteğiyle demokrasi şölenine dönüştürülmesini, her delegenin özgürce demokratik hakkını kullanmasının sağlanması ortak arzuları olduğunu vurguladı.Basına ve kamuoyuna yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verdiler:

“1 Kasım seçimlerinin ardından CHP'nin 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekilleri olarak Türkiye'nin ve partimizin durumunu değerlendirmiş ve aşağıdaki sonuç bildirisini basına ve kamuoyuna açıklamaya karar vermiş bulunuyoruz.Hepimizin bildiği gibi 7 Haziran seçimlerinde halkımız, AKP’nin 13 yıllık tek parti iktidarına son verdi. Ancak Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bütün özverili ve uzlaşmacı girişimlerine rağmen, ne yazık ki halkımızın arzu ettiği koalisyon hükümeti kurdurulamamıştır. Bunun üzerine yenilenen 1 Kasım seçimlerinde, halkımız CHP dışındaki diğer muhalefet partilerini cezalandırarak, adeta sandıkta bir tsunami yaşatmıştır. Buna rağmen CHP, azda olsa oyunu ve milletvekili sayısını arttırarak, bu tsunamiden etkilenmeyen tek partidir.

 

İktidar için fırsat

 

Bu değerlendirmenin yapılacağı yeğane ortamında 1 Kasım seçimlerinden önce başlatılan ve halen süren CHP’nin 35. Olağan Kurultayı süreci olduğuna inanıyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan ve CHP'yi şerefimizle, onurumuzla geçmişte TBMM'de temsil eden Milletvekilleri olarak, ‘Olağan Kurultayımızı’ Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşü için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz.

 

Yeni vizyon, yeni vitrin

 

Onun için diyoruz ki 35. Olağan Kurultay, partimizdeki değişimin, dönüşümün, yenilenmenin hayata geçirildiği, yeni iktidara gidilecek kilometre taşlarının döşeneceği, birilerinin dışlandığı değil, herkesi kucaklayan bir CHP'nin ortaya konulacağı bir kurultay olmalıdır.

 

Kurultay günü

 

İmza toplayarak partimizi Olağanüstü Kurultaya götürme isteği ve bir ayda iki kurultayın yapılması partimize zarar verir. Ocak ayında yapılacak (normal) Olağan Kurultayımızın parti içindeki tüm arkadaşlarımızın desteğiyle demokrasi şölenini Türkiye’ye yaşatmak ve her delegemizin özgürce demokratik hakkını kullanması hepimizin en büyük arzusudur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi