Geçtiğimiz günlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu Kıyı Projesi dahilinde "Kıyı Kanununa Aykırı" olduğu gerekçesiyle yıkılan İskele Bahçe işletmecisi Hüseyin Akdeniz, bir basın toplantısı düzenleyerek, işletmesi için 8 yıldır kira ödemediği söylentilerini reddetti.

 

"Projeye dahil olabilirdik"

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın İskele Bahçe hakkında kamuoyuna yanlış bilgi aktardığını ifade eden Akdeniz, kişilerin mağdur etmenin doğru olmadığını belirterek; "Milli Emlak Müdürlüğünün kiracısı olarak 2016 yılına kadar işletme faaliyetimi sürdürdüm. Liman projesi kapsamı içerisinde İskele Bahçe'nin orada olmayacağını biliyorduk. Babamdan bana devrolan İskele Bahçe, geçen süreç içerinde Ordu'nun gözde tesislerinden biriydi. Rıhtım projesi kapsamında İskele Bahçe orada değerlendirilebilirdi. Farklı şehirlerde de bu tür projeler hayata geçiyor. Antalya'da da böyle bir proje uygulanmış, işletmeler yıkılıp yenileri yapılmış ve aynı işletmecilere verilmiştir." dedi.

 

"Yasal süreç beklenmedi"

 

Yıkım için mahkeme sürecinin beklenmediğini ifade eden Akdeniz; "2015 yılında yeni büyükşehir yasası gereği, sözleşmem bittiği için işletmenin kira süresi içerinde büyükşehire devri söz konusuydu. Milli Emlak Müdürlüğüne, büyükşehirden yapılan baskıyla beraber bir an önce sahayı terk etmem gerektiği ifade edildi. Oysaki bir mahkeme süreci vardı. Mahkeme bitsin, sonra sahayı boşaltalım dedik. Yasal süreç devam ederken belediyeden ihaleyi alan ekip gelip, işletmemi altüst etti, üstelik kapısı kilitli bir yere girildi." diye konuştu.

 

"26 yıllık faturalar burada"

 

8 yıldan beri kira ödemediği iddialarında da cevap veren Akdeniz; "Bu külliyen yalandır. 26 yıllık süreç içerisinde ödediğim tüm kira faturaları buradadır. Oraya yapmış olduğum yatırımı herkes çok iyi bilir. Kiramı da kuruşu kuruşuna ödedim. İskele Bahçenin yıkılmasıyla Ordu 1 trilyonunu çöpe atmıştır." dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi