Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altın satışları tam hareketlenmişken, Ramazan ayının gelmesi ile düğünlere ara verilince altı satışları da azaldı.  Piyasanın fındık sezonundan sonra hareketlenmesini beklediklerini ifade eden kuyumcular, fındığın toplanmasının ardından açılan düğün sezonuyla bir nebze olsun rahatlayacak.

Mart ve nisan aylarında nişan alışverişi için, yaz aylarında ise düğünler nedeniyle satışların arttığını söyleyen kuyumcu esnafı bu yıl Ramazanla birlikte satışlarda durgunluk yaşıyor. Ramazanla birlikte ara verilen düğünlerin bayramdan sonra tekrar başlaması ve piyasaya canlılık getirmesi bekleniyor.

“Ramazan düğünleri erteletti”

Hem Ramazanın hem de fındık sezonunun bitişi ile eylül ayında sezonun hareketlenmesini beklediklerini ifade eden Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Hayati Keskin; “Ramazan bir süreliğine düğünleri erteledi. Aslından bu hep böyledir. Artık esnafın da buna alışması lazım. Bu yıl her şey üst üste geldi. Ramazandan önce seçimler vardı, şimdi Ramazan daha sonra fındık ayı gelecek. Yani kuyumcu esnafının gözü kulağı eylül ayında diyebiliriz. Yeşil altının durumuna göre vatandaşlar düğünlerinin yapacak. Kuyumcu esnafı da biraz olsun rahatlamış olacak” dedi.
Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

Editör: Haber Merkezi