Türkiye Cumhuriyeti’nin “laik ve demokratik” niteliklerinin içinin tamamen boşaltıldığını ifade eden Hikmet Pala sözlerine şöyle devam etti:

“Ayasofya’nın ibadete açılması sırasında, Ali Erbaş’ın Büyük Atatürk’e yönelik, hadsiz ifadeleri sıcaklığını korumaktadır. Ali Erbaş’ın bu sözlerinden daha vahimi devlet yöneticilerinin, tüm üst düzey komuta kademesinin, yargı temsilcilerinin huzurunda bu konuşmayı yapmaya cüret etmesidir. Büyük Atatürk’ü hutbelerden çıkaran, anmayan ve bir kez bile rahmet dilemeyen Ali Erbaş’ın “Atatürk’e dua edilir” ifadeleri aldatmacadır”

Pala “Aynı gün, “hilafet isteriz” diye bağıranların İstanbul sokaklarında özgürce yürüyüş düzenlemişler, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e kin kusmuşlar ve “biz bugün Atatürk’ün kemiklerini sokağa attık” diye çığlık atmışlardır. Tüm bu eylemler, devleti yönetenlerin gözleri önünde gerçekleştirilmiştir.” dedi

  24 Temmuz 2020 Cuma günü; Lozan’ı anmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine tüm Türkiye de izin verilmediğini, basın açıklaması yapma haklarının engellendiğini söyleyen Hikmet Pala sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Ülkemizde artık “hilafet için toparlanın” çağrıları yapılmakta ve Atatürk devrimleri hedef tahtasına konulmaktadır. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Milliyetçi yurtsever vatandaşlarımıza sesleniyoruz:

“ ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN, SEN DEĞİLSEN KİM? LAİK CUMHURİYET İÇİN TOPARLANIN.”

28 Temmuz 2020 saat 13.30 da Ordu adliyesinde Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Hikmet Pala toplumun duyarlı tüm kesimlerini Salı günü suç duyurusunda bulunmaya davet etti. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi