TBMM başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalıdır” açıklamalarına bir tepki de CHP Ordu İl Başkanı Avukat Atila Şahin’den geldi.

Laikliğin bütün inançların güvencesi olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Şahin; hükümeti laiklik kavramının anlamını bilmemekle suçladı. Şahin; "Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir, din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi demektir. Kim neye inanırsa başım üstüne, laiklik dinin istismar edilmemesi demektir. Devlet etnik kimlik ve inanç konusunda kör olmak zorundadır. Devlet sen şu inançtansın sana hizmet vereceğim diyemez. Hangi inançtan olursa olsun, devlet tüm vatandaşlarına eşit davranmak zorundadır. Laiklik toplumsal barışın en temel güvencesidir."dedi.

"Ders almıyorlar"

"Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor, hala ders almayan bir  meclis başkanı var" diyen Şahin; şöyle devam etti: "Laiklik dinin siyasete alet edilmemesidir. Laiklik bütün insanların yaşam garantisi ve güvencesidir.  Biz bunu böyle anlıyor böyle biliyoruz. Ama sayın meclis başkanı  hamisi Arabistan'ı örnek almak istiyorsa gitsin Arabistan'da yaşasın." Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi