Giresun Ziraat Odası tarafından yapılan “lay lay loom” haberine çok sert açıklama geldi.
Giresun Ziraat Odası tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.  10 Temmuz 2014 tarihinde yayınlanan hürriyet ekonomi gazetesinde Karadeniz ihracatçılar birlik başkanı sayın İlyas edip sevincin açıklamasında “eğer Ferrari gibi firmalar olmasaydı fındık 9.5  TL  olmazdı” açıklaması  hakikaten gülünç bir söylentidir.
            Mademki bu üreticiler 2.5 TL ye fındık satarken Ferrari firması yok muydu? Yenimi çıktı Ferrari?  Bakın bu işin doğrusunu söylemek gerekirse fındık olmadığı için fındık bu paraları ediyor.  800 milyon kilo fındık olsaydı fındık bu parayı edermiydi? Onun için doğru konuşalım.
          Birde ziraat odaları rekoltesinde lay lay lom yapıyorlar diye yorumlar kuruma yakışmaz.  LAY LAY LOM YAPANLAR BELLİ.  fındığı bilmeyen bu üreticilerin dağda belde topladıkları alın teri olan fındığını aralık, ocak, şubat aylarında alivre satısı yapanlar LAY LAY LOM Yapıyorlar bu üreticilerin alın teri olan fındığın nasıl toplandığını bile bilmeyenler fındığın üzerinden para kazananlar LAY LAY LOM Yapıyorlar. Biz çiftçiyiz fındığın nasıl sayıldığını ve bahçelerin nasıl ıslah edileceğini biliriz.  Önce çiftçi olalım sonra konuşalım çiftçi olmayan çiftçinin üzerinden para kazananlar basında ve gazetelerde reklam yapmaya gerek yok.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi