Orduyorum/Hasan Özata/Özel Haber
             Bilindiği üzere ordu’nun Büyükşehir olmasından sonra merkezde yeni kurulan Altınordu belediyesi bir logo çalışması için şehrin en kalabalık caddelerine sandık kurarak logoyu halkın seçmesini istedi. Ancak daha süreç devam ederken bazı kişilerin mail adreslerine logoyu tasarlayan şirket tarafından ordu logosunu seçti diyerek ve birde logo göndererek açıklamada bulundu.
          Açıklama aynen şöyle: 4300'den fazla profesyonel tasarımcının yer aldığı idemama.com'da Altınordu Belediyesi için onlarca tasarımcı 150 farklı logo tasarladı. Belediye, ön elemeden geçirerek karar verdiği 5 logo için oy pusulası bastırdı ve ilçede nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Sırrıpaşa ve İsmetpaşa  caddelerine oy sandıkları kurarak halkın en beğendikleri logo için oy vermelerini sağladı.
          Logosunu belirlemek için idemama. com’u seçerek yarışma açan Ordu’nun Altınordu İlçesi, ön elemeden geçirerek belirlediği 5 logoyu halk oylamasına sundu. Sandığa giden ilçe halkı, idemama.com tasarımcısının logosunu seçti!
İki gün sonra aynı şirket yine bir mail göndererek şu açıklamayı yapıyor: Değerli Basın mensubu,
         23.07.2014 tarihinde paylaştığımız “Ordu Halkı Logo İçin Sandığa Gitti” başlıklı bültende bir yanlış anlama sonucu, logonun seçildiği bilgisi ifade edilmiştir. Aralarında idemama.com tasarımı logolarında bulunduğu seçim sonucu değerlendirme sürecindedir. Logo belirlenince sonuç tüm basın ile paylaşılacaktır.
         Bu iki çelişki ile ilgili sorularımızı soracağız. Ancak bu konu hakkında Altınordu belediye başkanı sayın engin tekintaş 24 Temmuz basın bayramı nedeni ile ziyarette bulunduğu 19 Eylül gazeteciler cemiyetinde kısaca şu açıklamayı yapmıştı.
           Oysa Altınordu belediye başkanı konu ile ilgili bayramdan sonra bir basın toplantısı ile seçilen logoyu tanıtacağını ve bu konuda hazırlanan görselleri şehrin çeşitli yerlerinde bilboortlarda ve gazetelerde de yayınlamak sureti ile algı oluşturacaklarını söylemişti.
               Şimdi merak konusu olan logonun şirketin açıkladığı logo mu yoksa belediye başka logo mu açıklayacak olmasıdır. Aynı logo belediye tarafından açıklanırsa o zaman şirket daha önceden bu logonun birinci olduğunu nereden biliyordu? Ve neden şirket açıkladı belediye sonra açıklıyor?
           Şayet belediye aynı logoyu açıklarsa oluşacak soru işaretleri nasıl cevap bulacak? Ya da aynı logoyu değil de başka logoyu açıklarsa bu sefer şirket neden önceden böyle bir açıklama yaptı? Ve bu açıklamanın ardından belediye neden bu şirketle olan ilişkilerini gözden geçirmedi? Geçirdiyse başka tasarım şirketlerinden de logo çalışması istendi mi?
Kısaca bizler yapılan her işin “halk adına” yapıldığını söyleyen sayın başkandan konu hakkında halk adına ve halkın doğru bilgilenmesi adına açıklama bekliyoruz.
Editör: Haber Merkezi