Lösemi ve kanser tedavisinde ilaçlar kadar iyi ve doğal beslenmenin değerli olduğunu belirterek, ailelerinin yüzde 82'sinin asgari ücret ve altında gelire sahip olduğunu açıklayan LÖSEV, bu nedenle dar gelirli ailelerin iyi beslenmek ve sağlıklı koşulları sağlamak için desteğe ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Hastaların ve ailelerinin tüm temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülkemizin pek çok şehrini dolaşan LÖSEV'in İyilikler Tırı, Ordu'ya geldi.

Ayışığı Otopark'ında konumlanan tır ile Ordulu ailelere yardımlarını elden ulaştıran LÖSEV’in Karadeniz Bölge Sorumlusu Sümeyra Bilen, “İyilikler tırı olarak adlandırdığımız LÖSEV tırımız, Karadeniz’de Samsun’dan başlayarak Doğu Anadolu’ya doğru devam edecek. Samsun ilk durağımızdı. Bugün ise Ordu’dayız. 2 saatlik bir çalışma yürütüyoruz, sonrasında Giresun ve ardından Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan’a doğru yardımlarımızı iletmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Hem ailelerimizi burada geldiklerinde birebir ziyaret edip onların yanında olabilmeyi hem de desteklerimizi merkez adreslerine gelerek birebir teslim etmek istedik. Bu sebeple bugün burada ailelerimizle bir araya gelerek güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hem birlikte vakit geçirirken hem de desteklerimizi iletmiş olacağız. Bağışçılarımızın bize yapmış olduğu yardımları Ankara’daki Lösemili çocuklar köyümüzdeki depomuzda biriktiriyoruz. Ardından yılın belirli dönemlerinde tırımıza yüklediğimiz bağış ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanını gezerek hastalarımıza ulaştırıyoruz. Bugün sadece lösemili çocuklarımız değil, bütün kanser hastalarımız ve yakınları burada bulunuyor.” şeklinde konuştu.

 

“İyilikler tırı” aracılığıyla Ordu’daki LÖSEV’e kayıtlı hastalara oyuncaktan, bebek bezine, ayakkabıdan farklı giyim ürünlerine, kırtasiye malzemelerinden temizlik malzemelerine, kuru gıda kolisinden et ürünlerine kadar pek çok çeşitli yardım yapıldı. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi