Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu’daki Hidroelektrik Santralleri’nin  (HES) önemli bir bölümünü yapan Avrasya İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi çalışanlarının maaşlarını alamadıkları için greve gittiği öğrenildi.

Elektrik üretmek amacıyla Avrasya İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılan HES projesi son hızıyla devam ediyor. Fakat şirketin mali açıdan zor günler geçirdiği ve çalışanlarına maaşlarını ödemekte zorluk çektiği bilgisine ulaşıldı. Özellikle son 2 aydır işçilerine maaşlarını zamanında ödememesi ve eksik ödeme yapması sebebiyle şirketin işlerinde yavaşlama olmuştu. Geçtiğimiz gün itibariyle ücretlerini alamayan çalışanların greve gittiği öğrenildi.
 

12 saat çift vardiya çalışıyorlar



Çift vardiya sistemine göre günde 12 saat çalışan işçiler şeflerine, “Maaşlarımızı ne zaman alacağız. İki aydır evimizin kirasını veremiyoruz. Çoğumuzun elektriği kesilmek üzere. Kış geldi çocuklarımız üzerine giyecek alamıyoruz” dediği şeflerinde işçilere, “Mali açıdan zor günler geçiriyoruz. Maaşların ne zaman yatacağı belli değil. Yapacak bir şeyimiz yok” diye konuştuğu iddia ediliyor.

Editör: Haber Merkezi