Altınordu’nun çehresinde bir takım yenilikler yapmak istediklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş; modern şehir anlayışı ile şehri yeniden inşa edeceklerini söyledi.

Son 5 yılda zincir marketlerin mahalle aralarında çoğalmaya başladığını belirten Tekintaş, düzen nasıl sağlanır, mahalle halkı rahatsız olur mu, müşteri memnuniyeti gibi konuların düşünülmeden market açıldığını buna yeni bir düzenleme getirmek istediklerini söyledi. Bu marketler için bir metrekare ölçeği vererek ve o metrekarenin en az yarısı kadar da resmi otopark beyanı olmadan böyle yerlerin açılmayacağını meclis kararı ile tescil altına almak istediklerini ifade etti.

Hızlı bir şekilde zincir marketlerin caddeler dar demeden her yerde açıldığını belirten Başkan Tekintaş; “Otopark varmı, kaldırıma engel mi demeden, her mahallede bir zincir market var. Bu marketlerin bazıları da ruhsatsız bir şekilde açılıyor. Bu süreçte trafiği ve insan hayatını önemsemeden bir olumsuzluk üretilmeye devam ediliyor. Artık buna dur demek istiyoruz. Market açmaya belirli kurallar getireceğiz ve o mahalledeki trafik yükü azalacak.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

Editör: Haber Merkezi