Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Ordu'nun gündemine dair görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda merak edilen sorular da yanıt buldu. Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, hedefinin Ordu'da kaldığı süre içerisinde Ordu'ya güvenlikle ilgili daha çok ne yapabiliriz, bunu araştırmak olduğunu söyledi.

 

Çevre yolunun açılmasıyla trafik sorunun çözüleceğini ifade eden Çelik, otopark noktasında sıkıntıların sürebileceğini ifade etti. Yazın gelmesiyle sahil yolunda ve Boztepe yolunda güvenlik önlemlerinin sıklaşacağını ifade eden Çelik; "Güvenli okul projemize, güvenli park bahçe projesini ekledik. Irmak kenarlarında meydana gelen rahatsızlıkları gidermek için devriye ekipler koyduk. Bekçilikle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünün ve İç İşleri Bakanlığının bir çalışması var. Bu kapsamda bizden de talepler alındı. Önümüzdeki süreç içerisinde bekçiler göreve başlayacak. Bekçiler görev yaptıkları mahallenin güvenliğini sağlayacak. Bekçiler gelinceye kadar mahalle polisleri ile ilgili bir çalışmamız var. Bunu gerçekleştireceğiz. 22 mahallede 22 polisimizi görevlendirerek, mahalle polisi çalışmamıza başlayacağız." dedi.

 

"Yapılan aramalar rutin"

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Ordu'ya gelişi sırasında MHP İl Başkanlığında yaşanan arama olayı, MHP İlçe Başkanının bir kahvehanede emniyet uygulaması sırasında yaşadıkları ve MHP heyetinin Emniyet Müdürlüğünü ziyareti sırasında yaşananlar gündeme geldi.

 

Vereceği cevabın bir siyasi gruba verilmiş sayılmamasını ve  tamamen kişisel bir cevap olduğunu belirten Müdür Çelik, "Yaşananları kurumsal kabul etmediğimiz için cevap vermeyi uygun bulmadık. Olayların aslı astarı yoktur. Şahsın kendi açıklamalarına cevap veriyorum. Siyasi kurumu özellikle tenzih ediyorum. Olayın kurumsal bir tarafı yoktur." dedi.

 

Müdür Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Ordu’ya kim gelirse gelsin güvenlik tedbirleri alıyoruz. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldiğinde CHP İl binasında da gerekli kontroller yapılmış ve tutanak altına alınmıştır. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş geldiğinde AK Parti İl binası kontrol edilir ve tutanak tutulur. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da MHP İl Başkanlığını ziyareti öncesi ekiplerimiz ilgili yere kontrol amaçlı gitmiştir. Ancak kontrollerine izin verilmediği için “kontrol yapılamamıştır” şeklinde tutanak tutlmuştur.

Cumhurbaşkanı veya Başbakanımız Ordu’ya geldiklerinde Ordu Valiliğini ziyaret edeceklerse Valilik makamı da aranır hatta bu aramalar bazen köpeklerle yapılır. Makam odasında gerekli kontroller yapıldıktan sonra odanın anahtarları Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlıktan gelen ekibe teslim edilir. MHP İl binasında yaşananlar da rutin işlemlerdir.

“Bir kahvehanede kumar oynatılıyor “ şeklinde 155’e bir ihbar geliyor. Bunun üzerine ekiplerimiz ilgili adrese intikal ediyor. Ekiplerimiz kimlik kontrolü yaparken, içeride bulunan söz konusu şahış kimliğini göstermek istemiyor. Daha sonra polis ve bu arkadaşımız birbirlerinden şikâyetçi olmuştur.

Diğer bir konuda MHP Yöneticileri göreve başladıktan sonra bana hayırlı olsuz ziyaretine gelmek istediklerini bildirdiler. Kendilere randevu verilmiştir. Bu olay bundan 127 gün önce 10 Kasım tarihinde yaşanmıştır. Arkadaşlarımız özel kalemde beklerken içeride Şehit aileleri derneği yöneticileri ve üyeleri vardı. İçerdeki görüşmenin uzaması nedeniyle ziyaret gerçekleşmemiştir. Beni  ziyaret edenlere ‘çıkın gidin’ deme hakkım yoktur.Sonradan kendilerine telefonla ulaştık ama ziyarete gelmeyeceklerini  beyan ettiler.”

"Kazalar artmadı!"

TEDES kalktıktan sonra Ordu'da trafik kazalarının arttığı eleştirilerine de açıklık getiren Çelik; "Bununla ilgili istatistiki verileri değerlendirdik. TEDES kalktıktan sonra yaşanan kazaların özellikle TEDES'in kurulu olduğu yerlerde yaşanıyormuş gibi gösterilmesinden ben de rahatsızım. Söylenildiğini gibi TEDES'ten sonra trafik kazaları artmadı. Böyle bir şey yok. 2015 ve 2016'da neyse 2017'de de aynı kazalar. Herhangi bir artış söz konusu değil." diye konuştu.
Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

 

Editör: Haber Merkezi