Bugün Yelken Kulüp arazisinin satışı ile ilgili, Av. Haluk Türkmen’in katılacağı bir bilgilendirme toplantısının yapılacağını belirten Düz Mahalle Muhtarı Galip Düzgün, “İş makineleri geldiğinde gerekirse çalışmayı durdurmak için makinelerin önünde eylem de yaparız.” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Garipler İnşaat'a 6 milyon lira karşılığında satışı yapılan ancak yürütmesi durdurulan Düz Mahalledeki Yelken Kulüp arazisi hakkında gelinen son nokta ile ilgili bugün mahalle halkının katılacağı bir bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Söz konusu satışın iptalini isteyen tarafın avukatı olan Av. Haluk Türkmen, Düz Mahalle halkı ile bugün saat 11:00’de Mehmetçik Parkı yanında bulunan çay bahçesinde buluşarak konuyu değerlendirecek.

“Bu alanı kazanmamız lazım” diyen Düz Mahalle Muhtarı Galip Düzgün; “Mahalle halkının bu konudaki tavrı net. Mahallenin tek nefes alma noktasında 6 katlı bir ticaret merkezi kesinlikle istemiyoruz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bütün mahalle halkına gerekli duyurular yapıldı. Geniş bir katılımla bu toplantıyı bugün yapacağız. Şehrimizin en güzel yerleri kapatılarak, bu şehre yazık ediliyor. İnşaat başlasa da bu alanı kazanmak için her şeyi yapacağız. Bu konuda destek bekliyoruz. İş makineleri geldiğinde gerekirse çalışmayı durdurmak için makinelerin önünde eylem de yaparız. İtirazlarımızı gerekçeleriyle mahkemeye bildirdik inşallah halkın istediği olur.” dedi.

Ordu İdare Mahkemesi'nin ihalesini durdurduğu Yelken Kulüp arazisinin satış sürecine ilişkin kararın en geç iki ay içinde sonuçlanması bekleniyor. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel

 

Editör: Haber Merkezi