Bu yanlıştan doğabilecek zarar ve tazminatlar son Meclis toplantısında Meclis üyesi Onur Çam tarafından sorulmuş, İmar Daire Başkanı İlhan Yılmaz tarafından bu uygulama yanlışı kabul edilmişti.

Yıkım kararında imzası olanlara rücuu edebilir

Hukukçuların yorumuna göre, bu yanlış sebebiyle daha önce yapılan yıkımdan ortaya çıkacak zararların Ordu Büyükşehir Belediyesine çıkacağı iddia edilmekte.
Ve bu kararda imzası olan Başkan, Meclis üyeleri ve de İmar Daire Başkanlığında çalışan memurlara de rücu edebileceği konuşulmakta idi.

Davanın sürmesine ve bu yanlışın olumsuz sonuçlara yol açma ihtimali var iken, pandemi sebebiyle sokağa çıkma yasağı edilen 1-2 Mayıs Cuma ve Cumartesi günü ,belediye yangından mal kaçırır gibi yıkım operasyonunu hızla devam ettirmekte.

Sadece tazminat 100 milyonun üzerinde

Son kararla beraber, bu zamana kadar yapılmış yıkımla ilgili tazminat davası ve de görevi kötüye kullanma suçundan kaynaklı soruşturmalar devam ederken, pandemi ve sokağa çıkma yasağına rağmen yıkımın yapılmasıyla ortaya çıkacak tazminatın daha da arttırıldığı söyleniyor. Durum böyle iken, dava sonucunu beklemeden hareket eden belediye ve bu kararı veren kişileri büyük sorumluluk bekliyor.

Daha yeni 170 milyon borç talebinde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesinin, masraflar hariç 100 milyonun üzerinde rakamların konuşulduğu Belde Evler davasının altından nasıl kalkacağı ise büyük bir soru işareti. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi