Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Türkiye’de dergi çıkartan 5 odadan biri olan Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (OSMMMO), Genel Sekreteri Bahadır Baş 2000 yılından beri düzenli dergi çıkartan tek oda olduklarını belirtti.

2000 yılından bu yana dergi çıkaran Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (OSMMMO), Türkiye’de dergi çıkartan 5 ilden bir tanesi. Dergi çıkarmanın kendilerine yıllık 20 bin lira maliyeti olduğunu söyleyen OSMMMO Genel Sekreteri Bahadır Baş, bu işi meslektaşlarına hizmet olarak gördüklerini bildirdi. Reklam alamadıklarını da kaydeden Baş, bu işi gönüllülük esasıyla yaptıklarını sözlerine ekledi.


2000 yılından beri devamlı çıkıyor


Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (OSMMMO) Genel Sekreteri Bahadır Baş 2000 yılından bu yana çıkardıkları derginin meslektaşlarına ışık tuttuğu bilgisini verdi. Dergi fikrinin oda başkanı Ertuğrul Yüksel’den geldiğini vurgulayan Baş, “İlk dergimiz 2000 yılının Nisan ayında çıktı. 2006’ya kadar 6 sayı olarak çıkan dergimiz de format değişikliğine gittik. Format değiştirdikten sonra 3 ayda bir düzenli olarak çıkmaya başladık” ifadelerini kullandı.


“Odanın faaliyetleri birinci hedefimiz”


Dergideki birinci önceliklerinin odanın faaliyetleri hakkında bilgi vermek olduğunu bildiren Bahadır Baş, dergiyi odanın dışarıya açılan bir penceresi olarak gördüklerini belirtti. “Arkadaşlarımıza destek olmak için siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bütün faaliyetlere katıldık” diyen OSMMMO Genel Sekreteri derginin her sayısında Ordu dışında yaşayan meslektaşlarının yazılarını yayımladıklarını söyledi.


“Dergi çıkartan 5 ilden biriyiz”


Dergi işini profesyonel yapmadıklarını ve bunun karşılığında odadan para almadıklarını hatırlatan Bahadır Baş, 600 ile 700 arasında dergi basıldığını kaydetti. Baş, “Dergiyi ücretsiz dağıtıyoruz. İlçelerdeki meslektaşlarımıza kadar dergi ulaşıyor. Bunun yanı sıra kamu kurumlarını da dergimiz gidiyor. Türkiye’de bizim haricimizde dergi çıkaran 4 oda var. Bunlar; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa. Ama 7 yıldır düzenli olarak dergi çıkartan tek oda biziz” şeklinde konuştu.


“Reklam alamıyoruz”


Dergilerine reklam alamadıklarını ifade eden Genel Sekreter Bahadır Baş, “Maalesef reklam alamıyoruz. Sadece bir reklam var o da bizim hatırımıza. Dergi kapağımıza kendi meslek örgütümüzün reklamını koyuyoruz. Bundan da herhangi bir ücret almıyoruz. Kendi meslek kuruluşumuza sahip çıkıyoruz. Bu işi gönüllülük esasıyla yapıyoruz” açıklamalarını yaptı. 


“Meslek odalarının amacı üyelerine mesleki bilgi kazandırmak”


Derginin bir sayısının maliyetinin 5 bin TL olduğunu belirten Baş, “Derginin yıllık maliyeti 20 bin. Biz bu parayı bilgiye yatırım olarak görüyoruz. Meslektaşlık olayını pekiştirmeye çalışıyoruz. Dergi maliyeti 100 bin lira olsaydı bu işi yapamazdık çünkü odanın bütçesi 200 bin. Meslek odalarının amacı üyelerine mesleki bilgi kazandırmak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi