Her yıl 20 Mayıs tarihinde geleneksel olarak baharın gelişini karşılamak için kutlanan, Mayıs 7’si şenlikleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Ordu sahiline köylerden ve özellikle ilçelerden akın eden vatandaşlar ,doyasıya eğlenerek keyifli bir gün geçirdi.

Sabahın erken saatlerinde ilçelerden gelen vatandaşlar sahil boyunca açılan tezgahlarda alışveriş yaptılar. Sahil boyunca tezgah açan esnaflar ise keyifli bir gün olduğunu, bol satış yapmayı arzuladıklarını belirtti. Hem eğlenceli bir gün geçirmek, hem de  iyi dileklerde bulunmak için kutlamalara katıldıklarını belirten çok sayıda vatandaş, sabah erken saatlerde ilçelerden merkeze geldiklerini, güzel havanın tadını çıkararak, alışveriş yaptıklarını söyledi. Bazı vatandaşlar ise çimler üzerinde piknik yapmayı tercih etti.

Gaye Aksu coşturdu

Atatürk Parkı Tören Alanında gerçekleşen Gaye Aksu konseri ise vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Ordulu sanatçı Gaye Aksu, birbirinden güzel türkülerini Ordulular için seslendirdi. Konser öncesinde ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Mehter Takımı ve konservatuar sanatçıları da sahne aldı. Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) tarafından gerçekleştirilen gösterilerde Jet Ski ve Zodyak botla yapılan gösteri vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Sanatçı Gaye Aksu, böyle güzel bir günde memleketinde sahne almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, kendisini dinleyeme gelen herkese teşekkür etti.

Esnaf memnun

Atatürk parkı ve civarı çevresinde sahil boyunca tezgah açan birçok esnaf ise yiyecekten giyime birçok ürünü Mayıs 7’sinde Ordulularla buluşturdu. Vatandaşın hem gezip, hem de uygun fiyatlarla alışveriş yapma imkanı yakaladıklarını belirten esnaflar ise satışlardan memnun olduklarını, halkın ilgisinin güzel olduğunu söyledi.

Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi