Mayıs ayında Ordu’yu sıcak gelişmeler bekliyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasette hareketli günler beklenirken; mitingler, açılışlar Orduluya dolu dolu bir mayıs yaşatacak. Özellikle havaalanının açılışı ile tarihi bir güne tanıklık edecek Ordulular, mayıs ayında yaşanacak gelişmeleri yakından takip edecek.

Bugün 1 Mayıs

1 Mayıs İşçi Bayramı ile başlayan hareketli günler ardı ardına devam edecek. 1 Mayıs Ordu’da yine geçtiğimiz yıl gibi 2 meydanda kutlanacak. Sendikaların bir kısmı İlkadım Anıtı meydanında, bir kısım sendika ise Atatürk Anıtı meydanında toplanarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı gerçekleştirecekleri etkinlikler ile kutlayacak.

8 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu Ordu’da

8 Mayıs’ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’ya gelerek Cumhuriyet Meydanı’nda bir miting gerçekleştirecek. 7 Haziran Genel Seçimleri için Ordululardan destek isteyecek Kılıçdaroğlu’nun mitingi için  hazırlıklar sürerken, mitingde seçim bildirgesini Ordulularla paylaşacak Kılıçdaroğlu,  iktidar olmak için ordulular seslenecek.

19 Mayıs ve Mayıs 7’si kutlanacak

Seçim heyecanı yaşanırken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, resmi törenlerle kutlanacak. 19 Mayıs’ın ertesi günü ise Ordu’nun yerel bayramı sayılan geçmişten günümüze bir gelenek haline gelen Mayıs 7’si kutlamaları yapılacak.

Tarihi gün 22 Mayıs

Türkiye'nin ve Avrupa’nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı 22 Mayıs'ta yapılacak. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar katılacak. Açılış gerçekleşinceye kadar resmi uçuşlar olmayacak sadece deneme uçuşları yapılabilecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2 Mayıs’ta Ordu’da yapacağı miting de açılış nedeni ile ertelenerek, açılış tarihine denk getirildi. 22 Mayıs Cuma günü Havalimanı sahasında Ordu ve Giresun ile birlikte AK Parti mitingi de yapacak. Ordulu, merakla beklediği 22 Mayıs tarihinde Havalimanının açılışı ile tarihi bir güne tanıklık edecek.

İlk uçuş 26 Mayıs’ta

22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Ordu-Giresun Havalimanı açılışının ardından 26 Mayıs itibariyle de hem Türk Hava Yolları hem de Anadolu Jet uçuşlarını tarifeye koymak suretiyle bilet satışlarına başlandı. Açılış günü ise 3 özel uçağın Ordu-Giresun Havalimanı'na ineceği şekilde bir organizasyon yapılıyor.

 
ODÜ Rektörü belirlenecek

Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) 10 adayın yarıştığı rektörlük seçimi yapıldı. Seçimde mevcut Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç 142 oyla ilk sırada yer alırken, Prof. Dr. Turan Karadeniz 61 oyla ikinci, Prof. Dr. Ali Ayyıldız da 43 oyla üçüncü oldu. İlk üç sırayı paylaşan adaylar Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca, YÖK’ün önerdiği 3 aday arasından birini tercih edecek. Atamanın mayıs ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Rekolte çalışmaları yaklaşıyor

Bahar aylarında yaşanan soğuk hava ve kısmı don olayları bu yıl da fındıkta düşük rekolteyi akıllara getirdi. Türkiye İhracatçıları Birliği’nin mart ayının başında yaptığı rekolte tahmininin yersiz ve zamansız olduğunu söyleyen Ordu Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları ise rekolte çalışmalarına mayıs sonu başlayacaklar. Çotanak sayımına göre yapılacak gerçek rekolte ise haziran ayında belirlenecek.

MHP ve DSP Başkanları da gelecek

Yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren siyasi parti liderlerinin miting programlarında Ordu da yer alıyor. 3 Mayıs’ta seçim bildirgesini açıklayacak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye programı 5 Mayıs’ta netlik kazanacak. En az 50 ili gezecek Bahçeli’nin programında Ordu da yer alıyor. Tarih ise henüz net değil.

DSP Genel Başkanı Masum Türker’in de seçim çalışmaları kapsamında Ordu’da bir miting düzenlemesi bekleniyor. DSP Ordu İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türker mayıs ayı içerisinde Ordu’da bir miting düzenleyecek fakat tarih henüz net değil. Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

 

Editör: Haber Merkezi