Ordu Kadını Güçlendirme Demeği tarafından. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Ordu Barosu ortaklığında yürütülen ve İsveç Konsolosluğu Türk İsveç İşbirliği Birimi’nin desteklediği “Ayrımcılığa Karşı Sivil Toplum ve Yerel Medya İşbirliği Projesi” kapsamında sivil toplum kuruluşları ve yerel medyaya yönelik Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcılıkla Mücadele Eğitimi gerçekleştirildi.

İnsan haklarına saygının geliştirilmesi, ayrımcılığın önüne geçilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının yerleştirmesi amacıyla Ordu ve Giresun illerinde yürütülen proje kapsamında eğitimler devam ediyor. Daha önce Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hukukta Kadın ve Çocuk Hakları eğitimlerinin gerçekleştirildiği proje kapsamında bugün TESK Otel’de Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcılıkla Mücadele Eğitimi gerçekleştirildi.

 

Ordu’da farklı çalışma alanlarından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve gazetecilerin katıldığı eğitimde Proje Koordinatörü ve Ordu Kadını Güçlendirme Demeği Genel Sekreteri Aysun Aydın, ayrımcılık kavramının tarihsel gelişimi ve güncel biçimleri konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Eğitimde, ayrımcılığın yalnızca kanunlarla önlenemeyeceği vurgulanırken ayrımcılığın doğurduğu nefret söylemi ve nefret suçlarının toplumsal farkındalık ve buna bağlı olarak toplumsal dönüşümle mümkün olabileceğinin altı çizildi.

Nisan ayında başlayan ve 2019 yılı sonuna kadar devam edecek proje ile Ordu ve Giresun illerinde altı çalıştayın yapılması ve çalıştaylar sonuncunda “Yerel Medyada Cinsiyet Eşitliği Sözleşmesi” ve “Yerel Medyada Çocuk Koruma Politikası” oluşturmak hedefleniyor. Ordu Yorum/Neşe Altaş

Editör: Haber Merkezi