Ordu Yorum/Celal Yıldız

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin 13. Haftasında Orduspor, Beşiktaş’ı ağırladı. Bu müsabaka öncesi 3 maçlık mağlubiyet serisi bulunan Mor Beyazlılar, rakibini 72-67 yenerek rahat bir nefes aldı. Orduspor’da Bahar Öztürk 23 sayıyla sahanın en skoreri olurken, Beşiktaş’ta Morrison’un 15, Hooper’in 14 sayılık performansı mağlubiyeti önleyemedi. Bu galibiyetle birlikte Orduspor, Beşiktaş’a karşı 4’üncü galibiyetini elde etti. Siyah Beyazlıların ise Menekşeleri bir kez yenme başarısı gösterdi. Ligdeki 5. galibiyetini alan Menekşeler, ligin 14. haftasında Osmaniye Gençlik’e konuk olacak.

Kötü başladı fakat toparlandı

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, 8-0’lık seri yakaladı. Maçta varlığını hissettirmeye başlayan Mor Beyazlılar toparlanmaya başladı ve oyunun 5.dakikasında 10-0’lık seri ile 14-12 öne geçti. Bu dakikadan sonra maçın kontrolünün ele geçiren Orduspor, ilk çeyreği 21-19 önde kapattı. 2. periyoda oldukça hızlı başlayan Menekşeler, pota altında Frazee ile Bahar’ın 3 sayılık basketleriyle etkisini sürdürdü ve devreye 43-36 üstün girdi. 3. çeyreğe etkili başlayan Beşiktaş farkı kapatmaya başladı ve maçın final periyoduna 58-56 Orduspor’un üstünlüğü ile girildi.

Yine son çeyrek kabusu yaşanıyordu

Bu maç öncesine kadar son çeyreklere kadar iyi oynayan fakat oyunu final periyodunda kaybeden Orduspor yine 4.çeyrek kurbanı oluyordu. Kıran kırana geçen son çeyrekte iki takımda etkili savunmasıyla birbirlerine kolay kolay sayı imkânı vermedi. Siyah Beyazlı takım bir ara önce geçse de Menekşeler toparlandı ve tekrar oyundaki üstünlüğü eline aldı. Rakibini 72-67 yenen Orduspor, 3 maç aranın ardında galip gelerek, Osmaniye Gençlik maçı öncesi moral buldu.

“Hedef maçlarımızdan birini kazandık”

Ligde kalmak için 8 galibiyete ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Orduspor Başantrenörü Alper Durur, “Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalmış ve burada Fenerbahçe'yi yenmiş bir takım. Biz ise iyi taraflarımızı sahaya yansıtıp kazanmak istiyorduk. Onların içeride çok iyi oyuncuları var ve bizi oradan yıprattılar. Bizim de dış oyuncularımız çok iyi oynadı. Sonuçta hedef maçlarımızdan birini daha kazandık, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Ligde kalmak için 8 galibiyet yeterli olur. Bizim şuanda 5 galibiyetimiz oldu” dedi.

Buharlı, “Maçı kaybettik, yapacak bir şey yok”

Beşiktaş Başantrenörü Ömer Buharalı da maça iyi başladıklarını ancak devamında savunma zafiyeti gösterdiklerini dile getirdi. Buharalı, “Rakip, özellikle ikinci çeyrekte dış atışlarda yüksek sayıyla oynadı. Üçüncü çeyrekte savunma sertliğini artırarak müthiş geri dönüş yaptık. Daha erken öne geçebilirdik ama kırılma anlarında maalesef öne geçmekte çok geç kaldık. Son haftalarda kötü bir gidişatımız var. Artık yapacak bir şey yok, maçı kaybettik” diye konuştu. 

Salon: Vali Kemal Yazıcıoğlu

Hakemler: Mehmet Şahin, Ahmet Taner İbin, Seda Yılmaz

Orduspor:  White 9, Ayşe Dilek Akıncı 5, Saynur Tozlu 3, Bahar Öztürk 23, Perovanovic 13, Alexcis 2, Fraze 17

Beşiktaş: Eldebrink 6, Eldebrink 6, Kulichova 11, Gülşah Akkaya 13, Morrison 15, Esra Atacan 3, Begüm Dalgalar 5, Hooper 14

1. periyot: 21-19

Devre: 43-36

3. periyot:  58-56

Editör: Haber Merkezi