Ordu Büyükşehir Belediyesi alt yapıda da kış hazırlıklarını tamamladı. Toplam 86 bölgede 281 araçla birlikte kış şartlarında yaşanabilecek olası sorunlara çözüm oluşturacak olan Büyükşehir, alt yapıda da gerekli önlemleri aldı. 3 büyük şube ve 16 ilçede şeflik oluşturan OSKİ, su ve kanalizasyon hizmetleri için yaşanabilecek sorunlara müdahaleye hazır halde bekliyor. 

KAR GELİYOR…

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelerle; bölgemizin soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisine gireceği, yağışların genelde yağmur, yüksek ve iç kesimlerde ise yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edildiği açıklandı.
Mevcut hava sıcaklıklarının da 6-10 derece arasında azalacağını belirten Meteoroloji yetkilileri, kötü hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklarla ilgili gerekli tedbirlerin alınması yönünde de uyarıda bulundu. 

YOLLARDA 86 BÖLGE, 281 ARAÇ HİZMET VERECEK…

Ordu Büyükşehir Belediyesi de, yaklaşık 1 aydır sürdürdüğü kış hazırlıkları doğrultusunda; Ordu’yu toplam 86 bölgeye ayırarak, 281 araç ve 300 kişilik ekiple birlikte kış ayları boyunca kar’la mücadele edeceğini ve Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından da su ve kanalizasyon hizmetlerinde yaşanabilecek sorunlara karşı geniş çaplı bir ekip kurulduğunu açıkladı. 

BAŞKAN YILMAZ; “OSKİ SU VE ALT YAPIDA 353 KİŞİ VE 83 ARAÇ’LA MÜDAHALE EDECEK”

Başkan Enver Yılmaz konu hakkında yaptığı açıklamada, OSKİ tarafından Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde 3 büyük Şube Müdürlüğü kurulduğunu, 16 ilçede de şeflikler oluşturularak, su ve kanalizasyon sorunlarına müdahale edecek toplam 353 kişilik ekibin, 83 araç ve iş makinası ile göreve hazır olduklarını söyledi. 
Kış şartlarının olumsuzluklarına karşı özelikle alt yapıda gerekli önlemlerin alındığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Halkımızın kış şartlarında sorun yaşamaması için Büyükşehir Belediyesi gerekli önlemleri almaktadır. Özellikle yüksek kesimlerde yoğun geçen kış şartlarına karşı, oluşturulan ekiplerin anında müdahale edeceklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Ne yol açmada, ne de alt yapıda inşallah sorunsuz bir kış geçireceğiz. Ekiplerimiz 7/24 yaşanabilecek sorunlara müdahaleye hazır beklemektedir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun kış şartları öncesinde araç filosuna hem tuzlama, hem de kar kürleyici olarak 4 tane yeni araç alıyoruz. Araç filomuzla yoğun kış şartlarına hazırız. Kent merkezlerinde de alt yapı konusunda gerekli hazırlıklar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor” dedi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi