Kurban Bayramında vatandaşların kabir ziyaretlerini temiz ve düzenli ortamlarda gerçekleştirmesi için Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz tarafından başlatılan çalışmalar sona erdi. Arefe ve Bayram öncesi tüm tedbirlerin alındığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kabir ziyaretleri yapacak vatandaşlara sosyal mesafe kuralına uymaları noktasında da uyarıda bulundu. Başkanımız Güler, “Biraz daha temkinli biraz daha dikkatli olup, sosyal mesafeye uyarak mezarlık ziyaretleri yapalım” dedi.

Vatandaşlar huzur içinde ziyaretlerini yapacak

19 ilçedeki mezarlıklar ve şehitliklerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren, Başkanı Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak sadece bayramlarda değil, sürekli olarak mezarlıklarımızın temizliğine özen gösteriyoruz. İl genelinde 3 bin 587 mezarlığımız var. Bilindiği gibi bayramlarda en fazla ziyaret edilen yerlerin başında mezarlıklar geliyor. Hazırlıklarımız kapsamında ot temizliği ve ihtiyaç duyulan yerlerin bakımları yapıldı. Mezarlık içi yollar elden geçirildi. Vatandaşlarımızın hayatını kaybeden yakınlarını temiz bir ortamda, huzur içerisinde ziyaret edebilmeleri için her şey hazır” diye konuştu.

“Şehitlerimiz için ne yapsak az”

Ordu Garnizon Şehitliği ve şehit mezarlarının temizliklerinin ve bakımlarının özel olarak yapıldığına vurgu yapan Başkanı Güler, “Vatan için canlarını feda eden kahramanlarımıza minnettarız. Onlar için ne yaparsak yapalım yine de borcumuzu ödeyemeyiz. Şehit kabirlerimizin ve şehitliğimizin temizliği düzenli olarak yapılıyor. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi